Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Liber la pensionare mai rapidă, în Ocna Mureș

Publicat

- 1.034 vizualizări

Legea 252/21/07/2023 va permite ca bărbaţi și femei din Ocna Mureș şi proximităţi să se pensioneze mai repede, urmând să beneficieze de pensie fără penalitate. Legea care permite ocnamureșenilor să iasă mai repede la pensie, va fi publicată în Monitorul Oficial, devenind astfel aplicabilă.

Actul normativ prevede reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare pentru persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acesteia, prin extinderea numărului de localităţi.

Legea introduce localităţile Bistra, Ocna Mureş, Sălciua din judeţul Alba, Aluniş, Arad, Cicir, Fântânele, Frumuşeni, Horea, Mândruloc, Tisa Nouă, Vladimirescu din judeţul Arad, Piteşti din judeţul Argeş, Comăneşti din judeţul Bacău, Codlea din judeţul Braşov, Clejani şi Giurgiu din judeţul Giurgiu, Letca Nouă din judeţul Gorj, Băiuţ, Borşa, Cavnic, Cicârlău, Deseşti, Satulung, Şişeşti, Remetea Chioarului şi Copalnic Mănăştur din judeţul Maramureş, Comarnic, Floreşti, Valea Călugărească din judeţul Prahova şi Videle din judeţul Teleorman în lista zonelor pentru care locuitorii acestora pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare.

https://senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L60&an_cls=2023&fbclid=IwAR3FqWN0FypxeNOcRl-b6YyVr2LGNgKljFqN_BT6Cj3ik5M4Fa-9MpuCwQA

Citește mai departe