Suntem şi pe:

Articolele zilei

La o lună de la deschidere, Băile Sărate Ocna Mureș bat record după record. Zeci de mii de turiști, încasări peste așteptări

Publicat

- 14.806 vizualizări

Pe 13 mai 2023 Complexul de Tratament și Agrement Băile Sărate Ocna Mureș și-a deschis porțile pentru publicul larg. Un eveniment așteptat cu nerăbdare atât de locuitorii orașului Ocna Mureș dar și de cei din județele învecinate. Odată deschise publicului, băile au fost asaltate la propriu.

Investiția de peste 8 milioane de euro a funcționat la capacitate maximă încă din prima oră iar în primele 30 de zile de la deschidere cifrele arată promițător.

De la deschidere 24 932 de persoane (din care 2163 – 8,67% copii) au trecut pragul noilor băi, iar totalul încasărilor a ajuns la aproapte 1.700.000 lei!

Recordul de persoane a fost înregistrat într-o zi de duminică, aproape 2000 de persoane, iar media în weekenduri a fost de aproximativ 1000 persoane iar peste saptămână media a fost de 500-750 persoane.

Faptul că în incinta complexului există un restaurant și un bar a adus un plus confortului turiștilor iar asta s-a văzut tot în cifre, doar restaurantul a încasat într-o lună cca 477.500 lei.

Publicitate

Efectul deschiderii băilor la Ocna Mureș se simte în primul rând în gradul de ocupare de 100% a tuturor locurilor de cazare disponibile care fuseseră deja înființate la deschiderea băilor dar pe zi ce trece la Ocna Mureș apar mereu noi locuri de cazare, locuitorii orașului oferind apartamente, case spre închiriere turiștilor. O veste bună, anunțată de domnul primar Silviu Vințeler este că săptamâna viitoare vor fi disponibile încă 54 locuri noi de cazare la un hotel din oraș.

„Datorită încasărilor din prima lună pot spune că financiar stăm foarte bine, ne putem gândi deja la noi investiții pentru că baza de tratament se poate autosusține deja iar primele investiții vor fi făcute pentru a ne adapta la ultimele cerințe ale clienților, cerințe cu care ne-am întâlnit încă din primele zile de la deschidere, dar vom încerca să și îmbunătățim acolo unde au fost mici probleme. Mai avem de îmbunătățit anumite aspecte cum ar fi partea de curățenie, partea de automatizare – un soft care să comande instalațiile de la subsol și multe altele”, a declarat primarul Silviu Vințeler.

Citește mai departe