Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Și a venit momentul!

Publicat

- 1.549 vizualizări
Sursa foto: facebook.com/JudetulAlba24

La momentul scrierii acestui articol ne despart câteva ore până la deschiderea oficială a complexului balnear ”Baza de Tratament și Agrement Băile Sărate Ocna Mureș”, un eveniment mult așteptat în special de locuitorii din orașul sării, un moment de cotitură pentru viitorul economic și turistic al orașului Ocna Mureș.

Sarea care a adus în ultimul timp doar probleme orașului (să nu uităm evenimentul nefericit din decembrie 2010) își întoarce acum fața și schimbă lucrurile.

Noul complex “Băile Sărate Ocna Mureș” în valoare de peste opt milioane euro, va funcționa cu apă clorosodică balneară furnizată de Salina Ocna Mureș. Salina extrage apa clorosodică hipertonă exclusiv prin dizolvare cu ajutorul sondelor și forajelor de mare adâncime 1200 -1400m.

După ultimele date legate de apele minerale clorurate sodice din România, la Ocna Mureș este cea mai bogată apă conform analizei compoziției chimice.

Complexul balnear conceput în special pentru tratamente va oferi numeroase servicii medicale de la haloterapie, electroterapie, kinetoterapie, băi cu sare, împachetări cu parafină și nămol, masaje medicale, consult medical și multe altele.

În același timp, complexul e creat și pentru agrement, piscinele generoase interioare și exterioare vor satisface și cele mai pretențioase cerințe. Vorbim aici de bazine încălzite, bazine cu apă dulce dar și apă sărată, bazin olimpic sau bazine pentru copii. De asemenea în complex vom găsi o sală de fitness/sport dotată cu echipament performant ultramodern.

Ca o completare la toată această listă vin ”la pachet” și două saune, una umedă și una uscată.

În complex există atât un restaurant cât și un bar. În perioada verii acestea vor avea capacitatea de peste 200 persoane, barul având o frumoasă terasă exterioară aflată la etaj. La restaurant vom găsi un meniu bogat de preparate culinare.

Accesul în complex se va face cu ajutorul unei brățări electronice pe care se poate încărca o sumă de bani la alegere, utilizată ulterior pentru a plăti diferite servicii în complex, inclusiv la restaurant și bar.

Tot cu ajutorul brățărilor electronice avem acces la propriul dulap în vestiare.

Baza de tratament și agrement de la Ocna Mureș, una din cele mai mari investiții din județul Alba și nu numai, realizată prin parteneriat Orașul Ocna Mureș – Consiliul Județean Alba este startul unei noi vieți pentru comunitatea ocnamureșană, una care se va dezvolta în zona turismului, implict HoReCa.

După 5 ani de așteptări e timpul să zâmbim și să privim spre viitor cu încredere. După 30 de ani, încet orașul Ocna Mureș redevine stațiunea vestită odată. Orașul Ocna Mureș renaște. Doamne ajută!

Pentru mai multe detalii consultați site-ul complexului: www.bailesarateocnamures.ro (cu rezerva că unele pagini încă nu sunt definitivate) sau pagina oficială de facebook www.facebook.com/bailesarateocnamures

Citește mai departe