Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Cum să te pregătești ca la carte pentru sezonul grătarelor

Publicat

- 66 vizualizări

La români, grătarele în sezonul cald au devenit deja o tradiție. Pe lângă bucatele delicioase pregătite, ieșirea la grătar este și un moment prielnic de a te întâlni cu cei dragi și de a petrece momente de relaxare împreună. Fie că mergi într-un loc public special amenajat ori îl faci în propria curte este important să te pregătești corespunzător, pentru a le oferi celor din jurul tău o experiență cât mai plăcută. 

Iată câteva idei pentru a te pregăti ca la carte de sezonul grătarelor:

Pregătește-ți echipamentul 

Un prim lucru extrem de important este echipamentul pe care-l folosești pentru prepararea gustoaselor bucate. Alege un grătar din materiale de calitate. Focul a fi indicat să fie pe bază de lemne, nu cărbuni pentru că acest aspect va schimba aroma cărnii și a preparatelor. Dacă nu vrei să investești într-un grătar mare de grădină și vrei o experiență mai rapidă poți încerca și varianta de grătar electric, cum sunt modelele de pe altex.ro, fiind o variantă ceva mai rapidă, cu ajutorul căruia poți prepara în casă preparatele. Cu toate acestea, experiența autentică de grătar este diferită atunci când faci foc și prepari bunătățile direct acolo în aer liber. 

Caută locuri potrivite

Având în vedere că nu toată lumea care iese la grătar în natură, în spații publice, este la fel de responsabilă, în ultimii ani s-au impus anumite restricții. Astfel că nu ai voie să faci foc oriunde poftești, ci trebuie să cauți un loc special amenajat. În funcție de localitatea în care locuiești s-ar putea să ai mai multe sau mai puține opțiuni. Dacă locuiești la casă totuși, atunci ai posibilitatea să faci grătar în propria curte oricând dorești și ești scutit de căutarea locației potrivite.

Ia-ți un set de picnic 

Pentru a face momentele de grătar mai speciale, fie ele acasă sau în natură, poți alege un set de picnic care să transforme momentul într-unul chiar special. Există mai multe opțiuni de seturi, în funcție de ce ai nevoie: fie varianta unui coș cu de toate ori poate doar un set de veselă și tacâmuri. Poate fi o idee practică pentru că merge folosit atât la grătar, cât și când vrei să ieși la un picnic în natură. 

Caută rețete noi de preparate

O ultimă sugestie ar fi să cauți variante de preparate noi pentru grătar ca să-ți surprinzi oamenii dragi cu ceva diferit. Fiecare tip de carne sau legumă are anumite condimente care îi scoate în evidență gustul și aromele, dar și anumite trepte de temperatură optimă pentru gătire. Astfel că, în funcție de alimentele pe care plănuiești să le prepari, ar trebui să cauți aceste informații, pentru a duce grătarul la următorul nivel și pentru a găti ceva diferit și gustos.

Acestea au fost sfaturile pentru pregătirea unui grătar desăvârșit. În final ce contează cu adevărat este atmosfera și oamenii. Însă dacă acorzi atenție și la micile detalii, cu siguranță cei din jurul tău vor observa și vor aprecia efortul tău de a transforma momentul într-unul cu adevărat special. 

Sursă foto: unsplash.com

Citește mai departe