Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Iată 5 accesorii potrivite pentru o plimbare sigură cu bicicleta

Publicat

- 90 vizualizări

Din ce în ce mai mulți oameni folosesc bicicleta ca pe un mijloc de transport sau de recreere. Cu toate că este o modalitate buna prin care te poți deplasa dintr-un loc în altul, pedalatul prin trafic sau prin parcurile aglomerate te expune la anumite riscuri. De aceea, este important să acorzi prioritate siguranței tale și să investești în accesorii care îți pot îmbunătăți vizibilitatea și te pot proteja de eventualele pericole. Dacă vrei să afli care sunt accesoriile care nu trebuie să îți lipsească atunci când pedalezi, citește în continuare acest articol.

TOP 5 accesorii care te pot proteja atunci când pedalezi

Lumini de semnalizare

Luminile de semnalizare pentru bicicletă sunt accesorii esențiale pentru orice biciclist care circulă noaptea sau în condiții cu iluminare redusă. Cu ajutorul acestora poti devine mai vizibil pentru șoferi și pentru pietoni și te ajuta să vezi mai ușor eventualele pericole de pe drum. Există mai multe tipuri de lumini de bicicletă din care puteți alege, precum lumini față și spate.

Cască de protecție

Casca de protecție este un accesoriu care îți protejează capul în caz de accident, reducând riscul de a te răni grav. Este esențial să alegi o cască care să ți se potrivească și să fie compatibilă. Aceasta ar trebui să stea pe cap astfel încât să fie confortabilă în timpul mersului, dar să nu se miște în timp ce pedalezi. Multe căști au un design care sa asigure răcoarea și confortul în timpul mersului și pot avea și elemente reflectorizante pentru a spori vizibilitatea pentru șoferi.

Apărători de noroi

Este important ca un ciclist să își ia toate măsurile de siguranță atunci când pedalează, însă nu trebuie să neglijeze confortul din timpul călătoriei. Un set de apărători de noroi poate face diferența în zilele cu vreme nefavorabilă. În magazinul de specialitate Altex.ro găsești o gamă variată de produse la prețuri avantajoase din care poți alege. Optează pentru o bicicletă de aici, dar și pentru accesoriile de care ai nevoie atunci când pleci la drum.

Echipament reflectorizant

Echipamentele reflectorizante, cum ar fi vestele, jachetele și curelele de gleznă îți pot îmbunătăți vizibilitatea pe șosea. Reflexia pe care o vede șoferul atunci când lumina farurilor întâlnește echipamentul reflectorizant te face mult mai vizibil decât dacă ai purta haine închise la culoare.

Oglinzi pentru bicicletă

Oglinzile sunt un accesoriu util pentru orice biciclist, deoarece îți permit să vezi ce se întâmplă în spatele tău fără a fi nevoie să întorci capul. Acest lucru poate fi deosebit de util atunci când pedalezi în trafic, deoarece te ajută să fii atent la mișcarea din spate a mașinilor.

Oricare din accesoriile de mai sus sunt ideale pentru bicicliștii care își doresc să se simtă confortabil și în siguranță în timpul pedalatului. Din cauza numeroaselor pericole, este important să investești în echipamente de specialitate, atunci când îți achiziționezi o bicicleta. Astfel poți evita accidentările și eventualele pericole de pe șosea.

Sursa foto: Pexels.com

Citește mai departe