Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

De Dragobete, iubește românește!

Publicat

- 217 vizualizări

Sub sloganul „De Dragobete, iubește românește!” Casa de Cultură ”Ion Sângerean” Ocna Mureș a organizat un eveniment cultural menit să perpetueze tradiția și obiceiurile poporului român.
Au participat copiii din cadrul Așezământului social Sf. Ciprian și din orașul nostru, având invitat pe creatorul popular Maria Anca din comuna Livezile care i-a învățat pe copii cum să-și confecționeze păpuși si le-a vorbit despre păstrarea tradițiilor populare atât de frumoase.
Împreună am lucrat, am jucat și ne-au încântat cu vocile lor frumoase Diana Popa, Hoca Sonia și Gabriela Matei la saxofon. La final fiecare copil și-a confecționat câte o păpușă.

Totul s-a încheiat cu un spectacol folcloric oferit de copiii din cadrul Ansamblului ”Tradiții Uiorene” Ocna Mures. A fost o zi plină de iubire de frumos!

De Dragobete, vă urăm să aveți sufletul plin de iubire și să nu uitați să păstrați vie tradiția poporului român!

Dragobetele, sărbătorit la 24 februarie, sau Năvalnicul, vestește începutul primăverii. Acum este momentul când întreaga natură reînvie, când tot ce este ființă văzută sau nevăzută, revine la viață. Odată cu natura, iubirea prinde viață, totul înseamnă primenire, este sărbătoarea sufletului, sărbătoarea dragostei.
Legenda spune că în trecut, în ziua de Dragobete, tinerii îmbrăcați în straie de sărbătoare se întâlneau în centrul satului. Dacă vremea era urâtă, se strângeau în casa unuia dintre ei,unde se țineau de glume și povești..

Publicitate
Citește mai departe