Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Sporirea imunității cu ajutorul unor trucuri pe care nu le-ai încercat până acum – Iată cele mai eficiente trucuri care te vor ajuta să dobândești o imunitate de fier!

Publicat

- 259 vizualizări

Sporirea imunității este un subiect de interes general care a luat amploare în ultimii ani. Adevărul este că majoritatea oamenilor încă folosesc metode încetățenite în popor pentru creșterea imunității, dar care, de fapt, au fost demontate din punct de vedere științific și medical.

         Dacă te-ai săturat să iei vitamina C, să mănânci portocale, ori alte astfel de basme legate de o bună imunitate, află că ai și alte alternative mult mai eficiente la dispoziție. În acest articol vei regăsi o serie de trucuri foarte eficiente pe care cu siguranță nu le-ai mai încercat până acum.

Iată care sunt cele mai eficiente trucuri pe care nu le-ai mai încercat până acum în sporirea imunității:

Un nivel crescut de umiditate

         Nivelul de umiditate din locuința ta îți afectează imunitatea! Pentru o imunitate de fier, umiditatea ar trebui să fie de cel puțin 50% în interior. Dacă aerul este prea uscat, organismul tău are de suferit din cauza impactului pe care acesta îl are asupra mucoasei prezente la nivelul căilor respiratorii. Umiditatea va menține mucoasa în stare optimă, ceea ce o va ajuta să își îndeplinească rolul de filtrare și protecție. Particulele de praf sau bacteriile prezente în aer vor putea fi reținute cu mai mare ușurință de către o mucoasă sănătoasă, iar riscul îmbolnăvirii va fi, astfel, redus.

Suplimente alimentare în conformitate cu dieta ta

         O dietă echilibrată și sănătoasă este cheia spre o imunitate de fier, desigur. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor au o alimentație deficitară, iar acest lucru se întâmplă atât din cauza unei lipse de program, cât și din cauza tipului de alimente prezente pe rafturile magazinelor. Majoritatea produselor sunt lipsite de nutrienții de care organismul are cu adevărat nevoie. De aceea este important să asociezi meselor zilnice suplimente pentru imunitate de la Vegis, dar și spirulină. De asemenea, în sezonul rece, alimentul minune care îți poate ajuta imunitatea să sporească este reprezentat de cătină. Pentru un gust mai plăcut, o poți consuma cu miere sau iaurt.

Expunerea la un mediu mai puțin igienic

         De regulă, este recomandată spălarea fructelor și a legumelor înainte de consum. Având în vedere faptul că majoritatea produselor ajung pe rafturile magazinelor deja tratate cu anumite substanțe, nu este tocmai de dorit să consumi mere nespălate, spre exemplu. Cu toate acestea, igienizarea excesivă va lăsa organismul într-o criză de anticorpi. Dacă sistemul tău imunitar uită să lupte cu microorganismele străine, nu va face față ulterior nici celei mai minore răceli de sezon. De aceea este recomandat să te expui și mediilor mai puțin igienice din când în când.

         Așadar, sporirea imunității în mod eficient nu depinde doar de o alimentație echilibrată și de practicarea sportului, ci și de utilizarea unor metode mai puțin convenționale. Contează să asociezi alimentației zilnice suplimentele necesare, dar și să îți permiți o creștere a imunității prin expunere la factori care o pot solicita. Nu exagera cu spălarea alimentelor și nu uita să îți asiguri un nivel optim de umiditate în interiorul locuinței.

sursa foto: Unsplash.com

Citește mai departe