Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Cum să îți laminezi genele acasă – Ghid pentru o procedură cât mai reușită

Publicat

- 280 vizualizări

Folosirea rimelului și spălarea lui în fiecare zi te obosește? Din fericire, există o modalitate simplă de a avea gene sănătoase, ondulate și groase, fără rimel! Această procedură o poți face chiar tu, acasă! Laminarea genelor acasă bate recorduri de popularitate. Cum să laminezi genele acasă, astfel încât efectul să dureze mult timp? 

Ghid complet pentru laminarea genelor acasă 

Laminarea genelor este un tratament care are ca scop umplerea genelor cu cheratină. Din acest material de construcție sunt compuse genele. Deficiențele de cheratină pot duce la slăbirea și subțierea firelor de păr. Laminarea are ca rezultat îngroșarea și hrănirea rapidă a genelor – acestea sunt mai vizibile și, în același timp, mai sănătoase. Multe saloane de înfrumusețare se ocupă de laminarea genelor. Cu toate acestea, acest tratament poate fi efectuat și independent, de acasă. Acest lucru poate fi puțin mai dificil, deoarece necesită închiderea unui ochi și protejarea cu grijă a genelor inferioare.

Există seturi speciale pentru efectuarea laminării genelor atât în saloanele de înfrumusețare, cât și acasă. În primul rând, elementul cheie atunci când se efectuează laminarea genelor acasă este un preparat cu cheratină. Utilizarea sa este cea care oferă efectul de gene hrănite și îngroșate. Pe lângă asta, trbeuie să acoperi genele inferioare în timpul procedurii – atunci sunt utile dischetele pentru ochi. O rolă va fi, de asemenea, la îndemână. Cu ajutorul ei vei acoperi genele cu lichid de cheratină. Seturile profesionale cu produse pentru laminarea genelor, cum sunt cele de la dluxromania.ro, au un lichid de înmuiere a genelor, precum și un pieptene, care este folosit pentru separarea și modelarea genelor. Amintește-ți că atunci când laminezi genele acasă, te bazezi pe genele naturale, așa că nu ai nevoie de smocuri de gene artificiale. Efectul se realizează sută la sută pe genele naturale.

Laminarea acasă, pe propriile gene, este dificilă – cel mai bine este să ceri ajutor de la o altă persoană, care va facilita aplicarea preparatului.Fiecare producător atașează produselor sale instrucțiuni amănunțite, dar schema de laminare pas cu pas este următoarea:

  • demachiază-te și curăță bine fața;
  • protejează zona de sub ochi cu dischete speciale;
  • alege o rolă care se potrivește cu dimensiunea genelor și cu nivelul de ondulare pe care dorești să-l obții;
  • degresează genele și apoi aplici rola pe pleoapă;
  • aplică adeziv, care va lipi genele de rolă;
  • aplică un balsam care îți va face genele susceptibile la acțiunile tale. După timpul potrivit, recomandat de producător, îndepărtează excesul cu o dischetă de bumbac sau cu un demachiant special;
  • apoi aplică un produs pe gene, care va închide cuticulele părului și le va fixa și, din nou, spală excesul de produs;
  • următoarea etapă este aplicarea unui preparat hrănitor de gene, care le va îngroșa și le va alungi ușor – lasă-l pe gene în funcție de timpul recomandat de producător, apoi spală reziduurile; 
  • aplică un produs care va întuneca genele, poate fi henna obișnuită sau un preparat adăugat la setul de laminare;
  • scoate cu grijă rola și fulgii de protecție.

Așadar, laminarea genelor la domiciliu este o alternativă la procedura dintr-un salon de înfrumusețare. Procesul, în sine, necesită destul de mult timp și necesită practică, dar efectul merită și economiile sunt considerabile. Laminarea dă un rezultat similar cu extensiile de gene folosind metoda 1:1 – genele arată dense, sunt modelate și ondulate. Cel mai adesea, laminarea genelor acasă este combinată cu henna, datorită căreia genele au o culoare saturată, arată sănătos și foarte natural. 

Sursa foto: unsplash.com

Citește mai departe