Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Companii de succes de pe piața românească contribuie la îmbunătățirea energetică a locuințelor

Publicat

- 109 vizualizări

Chiar acum în prag de sărbători, unii edili mai harnici din România au avut ocazia de a-și pune semnătura pe documente importante pentru viitorul localităților pe care le conduc și ne referim aici la contracte de finanțare prin PNNR.

Pentru renovarea energetică a clădirilor de locuințe se vor direcționa fonduri care prevăd izolarea termică a unor fațade pe zonele vitrate sau, mai clar spus, tâmplăriile vechi exterioare vor putea fi în sfârșit înlocuite cu ferestre aluminiu care vor aduce un plus de economisire a energiei termice în locuințe și, desigur, un plus de frumusețe pentru clădirile care vor fi incluse în program.

Principalele orașe care vor beneficia de noile prevederi legale

Multe orașe din România așteaptă cu nerăbdare absorbția fondurilor PNNR pentru a se pune în aplicare toate lucrările necesare pentru reabilitare, pentru o mai bună izolare termică și pentru o înfrumusețare a fațadelor blocurilor de locuințe. Cele mai multe dintre proiectele existente se apleacă cu precădere asupra acestor elemente de îmbunătățire a nivelului de trai, a energiei termice a clădirilor, a dezvoltării urbanistice pentru fiecare localitate, mai mică sau mai mare, care a depus o solicitare în acest sens.

Și locuitorii din orașul nostru sunt vizați de aceste contracte care urmează a fi puse în aplicare începând de anul viitor.

Cât de importantă este implicarea autorităților în absorbția de fonduri?

Niciun proiect PNNR nu ar avea finalitatea dorită fără implicarea decisă și profesionistă a autorităților pentru a se asigura de atragerea fondurilor de sute de mii de euro pentru modernizare și eficiența energetică a clădirilor. Ca urmare, multe dintre proiecte se vor concretiza în urma semnării de către primarii și consilierii implicați a documentației necesare.

Pașii de urmat în acest proces sunt destul de complicați la prima vedere, dar cu sprijinul specialiștilor și cu bunăvoință, rezultatele vor fi vizibile curând. 

Drept urmare, gospodarii care au parcurs etapele oficiale și au aplicat la timp pentru înscrierea în acest program de reabilitare cu fonduri PNNR, vor beneficia la timp de banii necesari.

Cu mare atenție urmărim evoluția acestor proiecte și gradul de realizare în termenele propuse

Vă garantăm că urmărim extrem de atent modul în care banii obținuți din aceste proiecte finanțate prin PNNR vor fi cheltuiți pentru fiecare oraș sau localitate în parte. Până la urmă este în interesul fiecărui locuitor și cetățean care vor beneficia de aceste fonduri, este un plus pe care fiecare primărie îl va aduce în beneficiul oamenilor din localitatea lor.

Gradul de seriozitate în atribuirea acestor contracte esențiale este cel mai important aspect pe care trebuie să îl luăm în considerare.

Firmele care se vor ocupa de lucrări sunt companii serioase din țara noastră care garantează prin activitatea îndelungată și stabilă pe piața de profil.

Citește mai departe