Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

Sus, pe cerul înstelat!

Publicat

- 491 vizualizări

Asociația Corală Doruleț din Ocna Mureș a organizat, în 12 decembrie, 2022, un concert de colinde, la care au fost invitate cinci coruri. Evenimentul cultural a fost găzduit de Biserica Ortodoxă “Sfântul Andrei” din comunitate. Preotul paroh, Cornel Marcu, ne-a primit cu mare bucurie în casa Domnului.

Dacă Nașterea Domnului este cea mai importantă sărbătoare a iernii numită Crăciun, ea aduce un obicei extraordinar de frumos și solemn – colindul. Ne amintim, cei mai mulți dintre noi,…seniorii, vacanțele de iarnă petrecute acasă sau la bunici, când timpul parcă avea alt sens, iar tradițiile erau la ele acasă. Înghețați de frig, uzi de nămeții până la genunchi, dar bucuroși, eram toți cu zâmbetul pe buze. Mirosea pe ulițe a cozonac și vin fiert, a sarmale, în case puneam cetină de brad. Fulgii cădeau peste noi cu nemiluita și porneam la colindat noi, copiii, ca mai apoi să meargă cete-cete tinerii și cei mai in vârstă. Duceam, din poartă în poartă și din suflet în suflet, prin colind, vestea Nașterii Mântuitorului. Avem datoria sfânta să transmitem mai departe tradiția colindului, a vestirii Nașterii Domnul Iisus Hristos din om în om, din casă în casă, din generație în generație.

Colindătorii corurilor prezente au transmis emoție, bucurie și dragoste prin sfântul colind. În ochii celor prezenți vedeai, parcă, chipul îngerilor care se coboară peste stână, să cânte vestea cea mare! Felicităm pe toți membrii corurilor pentru activitatea corală, pentru zilele și orele de repetiții, pentru că duc mai departe activitatea corală, pentru că au poposit și la Ocna Mureș, să colindăm.

Mulțumesc fiecărui membru al Corului Doruleț și Reformat pentru susținerea financiară a momentului, ca și Consiliului Local al orașului nostru!

Mulțumim preotului Cornel Marcu pentru primire, rugăciune și cuvintele calde adresate, ca și celorlalți preoți prezenți, preot Duda Traian Ioan, preot Constantin Purcaru și preot Tibor Konya!

Dirijorilor neobosiți le mulțumim și-i prețuim, recunoscându-le profesionalismul, seriozitatea și dragostea față de munca artistică!

Corurile invitate:

Corul ASTRA, din Câmpia Turzii, dirijor, prof. Rodica Trandafir

Corul ARMONIA, din Turda, dirijor, pr. Sebastian Zăhan

Corul AUREUS, din com. Mihai Viteazu, dirijor, pr. Sebastian Zăhan

Corul Bisericii REFORMATE din Ocna Mureș, dirijor, prof Eva Forika

Corul DORULET din Ocna Mureș, dirijor, prof Eva Forika și prof Levente Szocs

                                      Elena Cărunta, președinte As. Corală Doruleț

Citește mai departe