Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Ce este un credit de nevoi personale și care sunt avantajele acestuia?

Publicat

- 157 vizualizări

Ca orice alt tip de împrumut, un împrumut de nevoi personale are argumente pro și contra, în funcție de situația ta financiară specifică. Dacă un împrumut este bun pentru tine depinde, în mare măsură, de cât de înțelept îți gestionezi împrumuturile în timp.

Ce avantaje prezintă un credit de nevoi personale?

Un împrumut de nevoi personale te poate ajuta să faci o achiziție importantă. Împărțirea unei cheltuieli mari în plăți mai mici, în timp, poate face ca costul să fie mai ușor de gestionat atunci când ai un venit constant. Împrumuturile personale tind să aibă rate ale dobânzii mai mici decât ai plăti pentru o achiziție cu cardul de credit. Un împrumut de nevoi personale poate fi, de asemenea, o modalitate bună de a consolida multe datorii de carduri de credit cu dobândă mare într-o singură tranșă cu dobândă mai mică. Atunci când contractezi un împrumut de nevoi personale și efectuezi rambursări în timp util, contribui la construirea unui istoric de credit pozitiv, care afectează – tot în mod pozitiv – multe calcule privind scorul de credit. Utilizarea responsabilă a creditului poate afecta în mod pozitiv mulți dintre factorii luați în considerare în evaluarea creditului, cum ar fi istoricul plăților, rata de utilizare a creditului și combinația de tipuri de credit.

Cu toate acestea, dacă întârzii cu plățile sau nu le efectuezi deloc, asta îți poate afecta în mod negativ creditul. Plățile cu întârziere sau neplata îți pot reduce scorul de credit, iar un scor mai mic de credit îți poate limita capacitatea de a obține credit în condiții mai bune. Dacă ai întârzieri la plăți, împrumutul de nevoi personale poate fi repus pentru colectare sau taxat pentru costuri – iar ambele evenimente negative apar în rapoartele tale de credit și, de asemenea, îți pot reduce scorul de credit. În cele din urmă, dacă un împrumut de nevoi personale te îngreunează din a plăti toate facturile la timp, se recomandă să iei în considerare alte opțiuni. Deși nu este ideal, merită să iei în considerare falimentul, dar să știi că acesta poate apărea pe raportul tău de credit și îți poate afecta negativ creditul pentru o perioadă de șapte până la zece ani.

De obicei, împrumuturile de nevoi personale sunt negarantate. Ce înseamnă asta? Împrumuturile garantate sunt garantate pe active. Aceasta înseamnă că, dacă nu rambursezi împrumutul, creditorul poate prelua controlul asupra acestuia și îl poate folosi pentru a recupera datoriile, iar rata dobânzii este, de obicei, mai mică. Un împrumut negarantat nu are o astfel de protecție pentru creditori. Pentru debitori, acest lucru este benefic – nu trebuie să îți pui activele în pericol. Ipotecile și împrumuturile pentru renovarea locuințelor sunt forme comune de împrumuturi garantate. În ceea ce privește achiziționarea de electrocasnice sau noi tehnologii, poți alege un credit de nevoi personale de pe Altex.ro, iar acesta intră la categoria împrumuturilor negarantate. 

Așadar, ca și în cazul oricărei forme de credit, depinde de modul în care utilizezi creditul de nevoi personale. Împrumuturile personale sunt utilizate, de obicei, în unul dintre două scopuri: pentru a repartiza costul unei achiziții mari pe o perioadă mai lungă de timp și pentru a consolida multe forme de datorie restante.

Sursa foto: unsplash.com

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *