Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Top 5 lucruri pe care să le faci dacă îți dorești o carieră în marketing

Publicat

- 64 vizualizări

Dacă este marea ta pasiune, iar tu ai decis să faci din asta o carieră, atunci e timpul să investești în tine și în câteva lucruri astfel încât dezvoltarea ta să fie cât de rapidă se poate și, evident, să ajungi un profesionist pe care orice companie și-ar dori să-l aibă. Marketingul este un domeniu ce se schimbă de la o zi la alta, iar tot ce poți face tu este să te adaptezi. 

De aceea, ți-am pregătit o listă cu tot ce trebuie să faci și în care merită să investești pentru a fi un specialist de marketing cât mai bun: 

1. Cursuri, cursuri și iar cursuri 

După cum am menționat, în marketing trebuie să fii mereu la curent cu noile trenduri, cu tot ce se schimbă și cum afectează aceste lucruri businessurile. De aceea, e important ca tu să deprinzi cele mai noi skilluri, încă din momentul în care apar pe piață, astfel încât să oferi clienților tăi tot ce este mai bun. Deci, cea mai bună investiție pe care o poți face sunt cursurile și participările la conferințe. Însă, îți recomandăm să îți alegi o nișă, iar tot ce faci să meargă în acea direcție. 

2. Fă un internship

Atunci când ești la început e nevoie să câștigi cât mai multă experiență profesională, iar un mod bun prin care poți face asta, mai ales dacă încă îți continui studiile, sunt internshipurile. Acestea îți vor oferi un program mult mai scurt decât un job full time, și te vor pune față în față cu situații noi, care te vor ajuta să crești profesional. Mai mult, poți încerca să ajuți ca și voluntar businessurile mici sau ONG-urile, astfel încât atunci când mergi la un interviu pentru un job să ai un portofoliu deja creat. 

3. Investește în device-uri 

Nu poți să faci marketing, dacă nu ai câteva dispozitive care să te ajute să promovezi businessurile. În primul rând, vei avea nevoie de un laptop pe care să îți instalezi programele pe care le utilizezi zilnic. În funcție de nișa pe care te-ai specializat sau pe care îți dorești să te specializezi, laptopul poate fi unul cu specificații mai avansate sau unul care să te ajute pentru munca basic. O altă investiție poate fi o tabletă Lenovo de la Altex.ro, pe care o poți utiliza la fel ca un laptop, însă îți va fi mult mai ușor să o iei cu tine atunci când mergi la întâlnirile cu clienții. În ultimul rând, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai este telefonul mobil. Acesta te va ajuta să ții legătura cu clienții tăi, vei putea să-ți verifici mailurile atunci când nu ești la birou și vei avea mereu acces la munca ta. 

De știut este faptul că marketingul nu este un domeniul ușor, iar concurența este la orice pas. De aceea, trebuie să continui să investești mereu în tine, dacă îți dorești să ai succes și să devii un profesionist cât mai apreciat. 

Sursa foto: pexels.com 

Citește mai departe