Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

7 activități pe care le poți face alături de copilul tău pasionat de mașini

Publicat

- 62 vizualizări

Copilăria este vârsta marilor descoperiri. Vârsta la care ne descoperim nu doar limitele, ci și interesele, fie că vorbim despre citit, desenat, sau despre mașini. Dacă ai un copil interesat de mașini, îi poți hrăni curiozitatea pentru ele în moduri interesante, potrivite vârstei lui.

Dacă principalul interes al copilului tău îl reprezintă mașinile, există câteva activități pe care le poți face împreună cu el, astfel încât să îi stimulezi interesul pentru domeniu și să petreceți timp de calitate împreună. 

Iată care sunt cele mai frumoase activități

Du-l la expoziții de mașini

Știi acele colecții impresionante de mașini? Proprietarii lor au fost cândva niște copii cărora le plăceau mașinile. Ia-ți copilul la următoarea expoziție de profil și descoperiți împreună fascinanta istorie a automobilului, pentru amintiri de neuitat pentru amândoi.

Uită-te la curse de mașini cu el

Dacă mereu îți propui să vezi următorul raliu de formula 1 și mereu amâni, interesul pentru mașini al copilului tău s-ar putea să fie imboldul de care ai nevoie. Nimic nu-i va atrage atenția mai mult decât niște mașini frumoase în acțiune, așa că bucură-te de moment și petreceți mai mult timp împreună. 

Mergeți la karting 

O activitate din ce în ce mai populară, kartingul este ocazia perfectă pentru copilul tău să își descopere pasiunea pentru mașini dintr-un alt unghi. Ce poate fi mai entuziasmant decât să fii chiar tu în locul piloților de la TV?

Ia-l cu tine la service

Dacă în ultimul timp tot ce te întreabă copilul tău ține de mașini, poate că ar fi bine să-l iei cu tine data viitoare când mergi cu mașina în service. Astfel, va avea ocazia să vadă cum funcționează mașinile și să i se răspundă la curiozități chiar de către un specialist.

Construiți o mașină împreună

Nu te speria, nu este vorba despre o mașină reală. Alege împreună cu copilul tău un puzzle tematic sau un set de LEGO, cum este LEGO Technics de pe altex.ro și construiți-vă de la zero propria mașină. Cu siguranță vă veți bucura foarte mult de timpul petrecut împreună așa. 

Mergeți împreună la raliu

Un raliu este, în esență, un eveniment aparte. Dacă ai ocazia, ia-ți copilul și mergeți împreună la un raliu. Va fi un eveniment în viața amândurora, și pentru el ocazia perfectă să vadă pe viu lucruri despre care văzuse și auzise doar de la TV. Creează-i amintiri care să dureze o viață și sigur va fi recunoscător. 

Condu împreună cu el

Un alt mod prin care poți să-ți ajuți copilul să descopere mai multe despre mașini este să-l iei chiar tu la o plimbare. Plimbați-vă împreună cu mașina și explică-i cum funcționează diferitele componente ale acesteia, și cu siguranță veți avea parte de o zi de neuitat. 

Oricare ar fi interesele copilului tău, explorează-le împreună cu el. Astfel îi dai șansa să descopere ce îi place și la ce e bun, ce își dorește și ce poate face, dar și că poate oricând conta pe sprijinul tău. Ajută-ți copilul să devină un adult sănătos și echilibrat, chiar dacă asta înseamnă să ai discuții despre mașini cu el.

Sursa foto: pixabay.com

Citește mai departe