Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Cum să-ți protejezi locuința împotriva spargerilor

Publicat

- 104 vizualizări

În prezent suntem expuși la diverse pericole, iar locuința noastră nu face excepție. Deși poate nu vă așteptați, numărul spargerilor este în continuare îngrijorător, de aceea este cel mai bine să investiți în securitatea locuinței pentru liniștea dumneavoastră și a familiei. În cazul în care v-ați schimbat locuința și urmează să vă obișnuiți cu noul loc, sau doriți să vă simțiți în siguranță unde vă aflați deja în prezent, poate chiar să aduceți îmbunătățiri, v-am propus în continuare câteva idei de care puteți ține cont atunci când v-ați hotărât să urmați acest proces.

Alegeți uși și ferestre calitative

Când vine vorba despre răufăcători, aceștia au dezvoltat tot felul de metode de intrare prin efracție și nu țin cont de nimic, de aceea este bine să vă asigurați că ați făcut investiția corectă atât într-o ușă rezistentă, cu un sistem de blocare și eventual alarmă, cât și în ferestre din aluminiu, antiefracție, cu izolare termică și fonică. În cazul în care nu știți exact ce să alegeți, vă recomandăm să intrați pe Aluprof și să cercetați care model este cel mai potrivit nevoilor dumneavoastră.

Instalați sisteme de alarmă

Un sistem de alarmă poate fi folosit atât în cazul în care locuiți la casă, cât și la bloc, este simplu de instalat, nu este sesizabil și se declanșează imediat ce depistează un pericol. Sistemele de ultimă generație pot fi conectate la rețea și să contacteze telefonic o firmă de securitate sau poliția. Fiind dotat cu senzori sensibili la mișcare, fum care declanșează alarma imediat, nu aveți de ce să vă mai îngrijorați întrucât familia dumneavoastră este în siguranță.

Optați pentru camere de supraveghere

Cea mai bună modalitate de a vă proteja locuința este de a supraveghea prin sisteme specializate în primul rând pentru că pot descuraja răufăcătorii, iar în cazul în care sunt ascunse și nu se pot distinge, în cazul unei spargeri aveți întreaga filmare cu care vă puteți prezenta la poliție pentru a depunde plângere.

Aveți în vedere să alegeți camere de ultimă generație, care să aibă unghiul de acoperire mare și calitate bună a imaginii. Verificați cu atenție rezoluția, iar în cazul în care doriți să le amplasați la exterior durata autonomiei bateriei și condițiile în care poate fi păstrată în funcție de condițiile meteo.

Concluzie

În final, vă sfătuim să vă păstrați vigilența, să alegeți să puneți siguranța pe primul plan pentru a fi împăcat în cazul în care apare vreo problemă, știți că sunteți pregătit și ați acoperit toate măsurile de precauție. Alegeți modalitatea de a vă proteja care vi se potrivește și nu ezitați să sesizați către organele competente orice acțiune care vi se pare cu adevărat suspectă.

Citește mai departe