Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

TOP 3 lucruri pe care trebuie sa le faci ca sef

Publicat

- 44 vizualizări

Biroul ar putea fi spatiul tau preferat, dar uneori se poate simti ca o munca dificila. Sunt momente in care echipa este imprastiata si munca nu se termina. Alteori, pur si simplu te simti blocat – nu exista nimeni in preajma care sa iti ofere feedback sau indrumare cu privire la modul in care iti poti imbunatati echipa. Este posibil sa nu ai timp sa te intalnesti cu toti angajatii tai si sa ii sustii in mod individual, motiv pentru care a avea un impact asupra echipei tale, trebuie sa inceapi cu tine. Daca ai puterea suprema in compania ta, atunci trebuie sa incepi sa iei masuri astazi.

Iata 3 lucruri pe care trebuie sa le faci ca sef:

  1. Programeaza intalniri regulate cu echipa ta

Daca vrei sa ai un impact la locul de munca al angajatilor tai, trebuie sa faci un efort pentru a stabili un program de intalnire. Poate parea un lucru simplu la inceput, dar in timp vei vedea rezultatele. Intalnirile saptamanale sau bilunare cu angajatii tai sunt foarte folositoare deoarece aveti alocat timp sa discutati de proiecte, unde merge bine, unde nu, ce se poate face mai bine. Ai timp sa te pui la curent cu ce face echipa ta si sa va calibrati pe ce are de facut fiecare. De asemenea, te ajuta sa iti cunosti mai bine membrii echipei. Vei observa ca conversatiile tale cu acestia vor gravita in mod natural catre subiecte similare, ceea ce te va ajuta sa construiesti relatii mai puternice cu fiecare dintre ei. Acest lucru te va ajuta sa faci mai multe interferente pentru echipa ta atunci cand au nevoie.

  1. Incurajeaza-ti si ghideaza-ti echipa

Incurajarea si indrumarea sunt doua lucruri care vor ajuta intotdeauna o echipa. Daca nu conduci prin exemplu, angajatii tai se vor lupta sa-si transmita ideile si sa fie auziti. Acesta poate fi un lucru dificil de facut, mai ales daca lucrezi intr-un birou linistit. Daca vrei sa dai un exemplu despre modul in care conduci, atunci trebuie sa faci un efort pentru a conduce prin exemplu. Fa-ti timp sa stai si sa vorbesti cu membrii echipei tale. Petrece ceva timp tinand intalniri, dand instructiuni si raspunzand la intrebari. Totodata, trebuie sa fii prezent. Acest lucru se poate face participand la o intalnire sau petrecand câteva minute privind in jurul camerei si vazand cum se descurca acestia.

  1. Sarbatoriti impreuna victoriile

Un alt lucru important pe care ar trebui sa il faci ca sef este sa sarbatoresti alaturi de angajatii tai micile victorii. Ofera echipei tale energia si inspirația pentru a continua sa avanseze. Exista atat de multe moduri de a celebra castigurile mici, cum ar fi sa trimiti un email pentru toata firma in care ii feliciti pentru munca depusa si rezultatele aduse, poti sa organizezi o mica petrecere in pauza de masa sau dupa program. Mai poti sa le daruiesti cosuri cadou daca nu ai timp sa organizezi o mica distractie. Astfel, descopera aici gama de cosuri cadou corporate de la Boutiquecadeaux.ro, care te ajuta sa sarbatoresti micile castiguri ale echipei tale.

In concluzie, a fi sef este o oportunitate incredibila. Iti ofera capacitatea de a avea un impact etern asupra companiei tale dar si a vietii angajatilor tai.

Sursa foto: unsplash.com

Citește mai departe