Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Cele 5 beneficii ale cântatului la chitară

Publicat

- 178 vizualizări

Muzica este una dintre artele supreme. Felul în care o persoană se raportează la muzică și ce înseamnă aceasta este crucial. Există numeroase studii care explică ideea că practicarea muzicii de orice fel ajută la dezvoltarea unei persoane. Unul dintre cele mai accesibile instrumente muzicale din punctul de vedere al învățării și accesibilității este chitara.

Iată cele cinci beneficii pe care le ai dacă te-ai hotărât să cânți la chitară:

Ajută la îmbunătățirea memoriei

Modul în care mintea umană funcționează fascinează pe oricine. Află că partea care controlează mâinile este aceeași parte care controlează auzul și memoria, spun specialiștii. Dacă mixezi aceste lucruri, poți observa că memoria și cântatul la chitară depind una de cealaltă. A fost observat faptul că atunci când un om cântă la chitară, aceste simțuri ale sale sunt stimulate. Îmbunătățirea memoriei este unul dintre efectele pe care acești stimuli le are.Chitara este aliatul disciplinei tale

Cântatul la chitară te ajută să îți deprinzi anumite obiceiuri și abilități. Disciplina este una dintre ele, susțin cercetătorii. Dacă îți setezi periodic să îți îmbunătățești anumite tehnici la chitară, asta îți va dezvolta perseverența. Perseverența te va ajuta atunci când întâmpini provocări în alte situații din viața ta.


Creativitatea ajunge la cote maxime

Nu este niciun dubiu că muzica este strâns legată de creativitate și una nu ar putea exista fără cealaltă. Creativitatea ta poate fi stimulată prin scrierea de cântece sau improvizația acestora. Dacă te simți pregătit să faci acest pas, ar fi bine pentru tine să ai propria ta chitară. Există mai multe variante la care poți apela. Acestea sunt chitara acustică de la McMusic, chitara electrică sau cea clasică.


Lucratul în echip și făcutul de prieteni devin atuurile tale

Faptul că îți dorești sau deja cânți la chitară te face să fii parte dintr-o comunitate destul de mare cu care poți interacționa. În cazul în care ești și parte dintr-o trupă, munca în echipă este o altă abilitate pe care cântatul la chitară ți-o dezvoltă.
De altfel, oamenii se strâng întotdeauna în jurul persoanelor care cântă. Astfel, vei putea deveni centrul atenției dacă asta este ceea ce îți dorești.

Emoțiile sunt înțelese și exprimate

Muzica este unul dintre leacurile vechi de secole pentru stres și probleme emoționale. Cântatul la chitară te poate ajuta să exprimi ceea ce simți și să te eliberezi de orice sentiment negativ în câteva acorduri. Dacă faci din acest lucru un obicei, te va ajuta să înțelegi mai bine ce simți și să îți exprimi mai ușor sentimentele și prin alte moduri și față de alte persoane.
Datorită acestor beneficii, există terapia prin muzică pe care o poți practica și singur, acasă.

În concluzie, cântatul la chitară poate fi înțeles și analizat ca ceva mai mult decât o pasiune sau un mod de a-ți petrece timpul liber. Chitara poate deveni instrumentul tău dezvoltare la nivel social, emoțional și intelectual!

Sursa foto: Unsplash.com

Citește mai departe