Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Ești posesorul unei centrale termice? Descoperă ACUM de ce este important să folosești un filtru anti-magnetită

Publicat

- 109 vizualizări

Odată cu trecerea timpului, centralele termice pot da semne că au disfuncționalități din diverse motive. Principala cauză a deteriorării  întregului circuit de încălzire este magnetita. Majoritatea proprietarilor de centrale care nu aleg să înlocuiască la timp filtrul anti-magnetită pot avea surpriza că atunci când pun în funcțiune centrala termică să audă zgomote neplăcute în calorifere, agentul termic să nu mai curgă normal prin sistem, iar astfel locuință să nu se mai încălzească corespunzător. Astfel costurile de încălzire cresc, în timp ce eficiența termică scade. Dacă vrei să afli care sunt beneficiile unui filtru anti-magnetită și cum te poate ajuta acesta să îți reduci costurile de încălzire, citește în continuare acest articol.

TOP 3 motive să folosești un filtru anti-magnetită

Protejează centrala termică și instalatia

Magnetita se poate depune pe oricare din componentele sistemului de încălzire, iar astfel întreg circuitul este afectat. Filtrele cu care centrala ta termică a fost prevăzută pot deveni ineficiente în timp. Astfel, în orice moment poți apărea defecțiuni ale centralei, dacă acest ferometal se depune pe piesele acesteia. Poți preveni apariția acestori neplăceri folosind un filtru de calitate din magazinul de specialitate Shop-einstal.ro, cunoscut pentru calitatea produselor. Spre exemplu, aici găsești filtre anti-magnetită potrivite pentru centrala ta, care te vor tine departe de riscurile nedorite și îți vor proteja centrala pe termen îndelungat. 

Locuință se încălzește la nivelul dorit

Magnetita, dar și alte reziduuri se deplasează odată cu agentului termic prin sistemul de încălzire. Astfel, dacă filtrele nu sunt eficiente sau schimbate la momentul potrivit, aceste reziduuri și impurități ajung în calorifere, afectând atât piesele centralei termice, cât și încălzirea la nivelul locuinței. Folosind un filtru de calitate poți preveni apariția magnetitei, dar și a altor reziduuri și poți prelungi durata de viață a centralei tale. Astfel, vei avea parte de o circulație eficientă a agentului termic prin tot sistemul de încălzire, și vei avea control total asupra temperaturii din locuința ta.

Costurile facturilor sunt reduse

Desigur că, o funcționare defectuoasă a sistemului de încălzire aduce după sine și costuri crescute la facturile de energie termică. Dacă centrala ta nu funcționează la nivelul dorit, vei avea tendința să crești temperatura acesteia pentru a obține încălzirea la nivelul dorit. În realitate nu este nevoie să crești gradele, ci să faci o verificare a nivelului de reziduuri din sistemul de încălzire. Dacă observi că apa din calorifere este tulbure sau murdară, sau centrala scoate zgomote, probabil este timpul să ceri ajutor de specialitate. Poți preveni toate acestea folosind filtre puternice, care împiedică depunerile magnetitei. Nu doar facturile la căldură vor fi mai mici, ci vei preveni defectarea centralei termice și nu vă fi necesar să o schimbi sau repari în viitor. 

Ca posesor de centrală termică ai responsabilitatea de a te îngriji de funcționalitatea acesteia. Filtrul anti-magnetită este o variantă eficientă și la îndemâna, care îți va aduce multe beneficii pe termen îndelungat. Alege filtrul potrivit pentru centrala ta, în funcție de nevoi dar și de buget.

Sursa foto: Pexels.com 

Citește mai departe