Suntem şi pe:

Articolele zilei

Importanța suplimentelor alimentare: Află care sunt principalele beneficii și contraindicații

Publicat

- 50 vizualizări

Suplimentele alimentare sunt produse menite să ne asigure aportul necesar de nutrienți, vitamine și minerale, astfel încât corpul nostru să funcționeze la parametrii corespunzători. Multe dintre acestea sunt sigure și conferă beneficii substanțiale pentru organism, însă există și suplimente care pot aduce riscuri pentru sănătate dacă sunt consumate în exces. 

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale suplimentelor alimentare 

De regulă, suplimente alimentare includ aminoacizi, acizi grași, enzime, probiotice și extracte din plante. Pe lângă vitaminele și mineralele esențiale conținute, cele mai populare suplimente au în compoziția lor ulei de pește, echinaceea, ginkgo biloba, ginseng sau ceai verde. Ești pregătit/ă să le descoperi multiplele beneficii?

  1. Îmbunătățirea abilităților cognitive

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, este perfect normal ca abilitățile tale cognitive, cum ar fi memoria, să nu mai fie la fel de „agere”. Nu poți schimba cursul firesc al lucrurilor, însă există câteva suplimente care pot spori abilitatea de a procesa informațiile. Apelează însă la sfatul medicului pentru orice nelămurire și descoperă tratamentul potrivit nevoilor tale specifice.

  1. Asigurarea necesarului de substanțe nutritive pentru organism

Din nefericire, nu mulți oameni se pot lăuda că urmează o dietă sănătoasă și echilibrată. Prin urmare, doza zilnică necesară de vitamine și minerale nu poate fi acoperită doar din alimentație. Studiile arată că incorporarea unor suplimente pentru sănătate care conțin vitaminele A, B12, C, D și E pot fi o completare benefică pentru aportul de nutrienți al multor persoane. Avantajul suplimentelor este acela că aportul sau cantitățile potrivite de vitamine pot fi „contorizate” mai ușor, însă acestea nicidecum nu trebuie să țină locul unei alimentații corecte. Îmbunătățirile nu vor fi evidente de la prima administrare, așa că nu te descuraja dacă nu observi efecte imediate. Un motiv în plus pentru care ar trebui să începi să le iei chiar de azi! Fă-ți „proviziile de vitamine” de pe Nutriland.ro și profită de beneficiile lor diverse.

  1. Sporirea performanțelor atletice

Dacă ești o persoană căreia îi place să ia parte la competiții sportive sau pur și simplu vrei să-ți menții condiția fizică, suplimentele alimentare potrivite pot ajuta mușchii, oasele sau tendoanele să-și revină mai ușor după un joc sau după un antrenament istovitor. De exemplu, suplimentele pe bază de calciu și vitamina D sunt perfecte pentru cei care vor să-și mențină oasele puternice și sănătoase. 

  1. Scăderea riscului apariției bolilor cardiovasculare

Afecțiunile de inimă sunt o problemă tot mai comună indiferent de vârstă, însă o dietă echilibrată, un somn odihnitor și exercițiile fizice regulate pot contribui semnificativ la reducerea riscurilor asociate bolilor cardiovasculare. O măsură în plus de precauție este administrarea suplimentelor alimentare care conțin acizi grași omega-3.

Suplimentele pe bază de plante și extracte naturale, consumate în doza recomandată, nu constituie un risc pentru sănătatea noastră. Există însă contraindicații în cazul persoanelor care consumă anumite medicamente eliberate cu prescripție medicală, situație în care trebuie consultat medicul de familie. 

Publicitate

Sursa foto: Pexels.com

Citește mai departe