Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Îți dorești o vacanță plină de aventură? Top 4 activități care transformă Hurghada în destinația perfectă pentru tine!

Publicat

- 96 vizualizări

Hurghada este una dintre destinațiile turistice a Egiptului care a câștigat notorietate în rândul turiștilor români datorită diversității de activități pe care ți le pune la dispoziție. De multe ori, un sejur de o săptamână aici este un timp prea scurt pentru a te bucura de tot ceea ce locul are de oferit. Însă, un lucru e cert, în Hurghada nu ai cum să te plictisești. Orașul este plin de viață atât pe timpul zilei cât și noaptea, transformând această destinație în alegerea perfectă pentru cei care sunt mereu în căutare de senzațional.

Iată 4 activități care sunt perfecte pentru cei dornici de aventură:

1. Scuba diving

Pentru iubitorii de apă o sesiune de scuba diving este cu siguranță un must. Pe lângă faptul că ai posibilitatea să îți testezi limitele, o incursiune la 10m  în adâncurile Mării Rosii îți oferă o senzație cu adevărat imersivă în lumea viețuitoarelor marine. Vei fi ghidat la fiecare pas de către un instructor astfel încât să nu fi expus nici unui pericol si să ai parte de o experiență de neuitat. Dacă vrei chiar și să te specializezi în această activitate, aici poți obtine o certificare în scufundări în doar 3 zile, care este valabilă la nivel mondial.

2. Înot cu delfinii în mare

Pentru o experiență cu adevărat specială, înotul cu delfinii în mare este o activitate pe care nu o poți face oriunde. Relația apropiată dintre marinari și delfini îți facilitează posibilitatea de a înota alături de ei, chiar în mediul lor natural și de a fi martor direct al frumuseții acestor mamifere. Emoțiile pe care le simți când un delfin înoată de buna voie pe lângă tine sunt unice. Dacă nu ai mai facut acest lucru, un sejur în Hurghada prin Karpaten.ro este oportunitatea cea mai bună prin care poți opta pentru o asemenea experiență.

3. Incursiune cu ATV-ul în deșert

Să conduci un atv este o activitate plină de adrenalină, însă să conduci unul în mijlocul deșertului, în căldura dogoritoare a soarelui, sărind pe dune și ținând pasul dupa alți împătimiți ai sportului extrem va fi o experiență pe care nu o vei uita prea curând. Vei fi transportat de la hotel cu Jeepul până în mijlocul deșertului, unde te vei echipa corespunzător pentru te proteja de praf și căldură și apoi vei porni într-o aventură de explorare a deșertului și a propriilor aptitudini de conducere.

4. Vizită în satul de beduini

Dacă vrei să vezi cum traiesc și astăzi anumite grupuri de localnici, o vizită în satul de bediuni îți arată o radiografie a vechilor tradiții care s-au păstrat și astăzi. În cadrul acestei excursii te poți bucura de plimbări cu camila, poti vedea cum prepară femeile pâinea tradițională și poți achiziționa diverse lucruri făurite în mod specific de aceștia. Ai de ales dintre covoare,obiecte de îmbrăcăminte, condimente, ceaiuri , uleiuri și tratamente naturiste, toate specifice culturii lor.

În concluzie, orice ai alege, fie că preferi excursiile pe uscat sau cele pe mare, Hurghada iti ofera posibilitatea de a încerca lucruri inedite în fiecare zi. Dacă visezi la o vară plină de aventură și adrenalină, programează-ți o vacanță pe aceste meleaguri și nu vei fi dezamăgit. 

Sursa foto: pixabay.com

Citește mai departe