Suntem şi pe:

Articolele zilei

Tu știi cât de importantă e prima impresie? Află cum să te faci remarcat!

Publicat

- 71 vizualizări

Chiar dacă vorbim despre relații personale sau profesionale, constant, de-a lungul vieții vom face o primă impresie și vom avea o primă impresie despre alții. Fie că ne place sau nu, aceasta este influențată, în primul rând, de felul în care decidem să ne prezentăm, de la poziția corpului și mimică, până la articolele vestimentare pe care alegem să le purtăm. În formarea unei prime impresii, calitățile, valorile morale nu prea au un rol determinant, de aceea după ce cunoști mai bine o persoană realizezi că nu e așa cum te așteptai sau că diferă într-o oarecare măsură de prima impresie pe care ai avut-o despre acea persoană.

Noi suntem creatorii propriei noastre imagini în societate

            Modul în care ne prezentăm în societate și felul în care vrem să fim percepuți de cei din jurul nostru depinde în mare măsură de noi înșine. Trebuie să ținem cont mereu că pentru a fi respectați de alții, trebuie, în primul rând, să ne respectăm noi înșine. Un om care nu se respectă nu poate cere acest lucru de la ceilalți. Cu toții știm că sufletul și personalitatea sunt cele mai importante, dar nu putem ignora faptul că trăim, de asemenea, într-o lume materială, a aparențelor, într-o lume în care o atitudine mai încrezătoare și o garderobă adecvată îți pot aduce multe beneficii.

1.     Postura, mimica și gesturile

Pentru a transmite încredere și respect celor din jur, poziția corpului trebuie să fie dreaptă, pieptul înainte și capul sus. De asemenea, atunci când întâlnești pe cineva pentru prima dată nu trebuie să eviți contactul vizual, ci să îl cauți și să îl păstrezi pentru câteva secunde în timp ce îi strângi mâna persoanei respective. Atunci când vorbești, trebuie să o faci suficient de tare, clar, dar nu alert, pentru a fi ușor de înțeles, chiar plăcut de ascultat.

2.     Articolele vestimentare

Este adevărat că hainele nu îl fac pe om, dar unele situații impun alegerea unor diferite combinații de articole vestimentare. De asemenea, un bărbat elegant este unul care va fi luat în serios de cei din jur și care va reuși cu siguranță să se facă remarcat. Hainele potrivite oferă, pe lângă o imagine plăcută celor din jur, și un strop de încredere în propria persoană. Din garderoba unui domn elegant cu o stimă de sine ridicată nu trebuie să lipsească cămășile pentru bărbați de la Massini.ro. Acestea pot fi folosite în multe combinații, fie la costum sau pantaloni eleganți, fie la blugi, oricare dintre acestea fiind o alegere potrivită. Diversitatea de culori, materiale, ne poate oferi posibilitatea de a jongla constant, de a veni întotdeauna cu ceva nou.

3.     Sportul

Mișcarea, sub orice formă, trebuie să fie prezentă în viața noastră a tuturor, pentru a ne simți bine, pentru a fi sănătoși, dar și pentru a arăta bine. Un om care are grijă de corpul său pare să fie unul în care poți avea încredere. Sportul nu trebuie să fie neplăcut sau extenuant, există diferite metode de a face mișcarea plăcută. Plimbări constante pe jos sau cu bicicleta, înotul, plimbarea animalului de companie, săritul corzii, mersul la sală, Fiecare om poate găsi o variantă potrivită pentru el și programul pe care îl are.

Prin urmare, noi suntem principalii responsabili de felul în care ne prezentăm în societate, de părerea pe care o avem despre noi înșine și de impresia pe care ceilalți și-o fac despre noi.

            Sursă foto: pexels.com

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Top articole ultimele 30 zile