Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

Un copil educat va deveni un om realizat

Publicat

- 766 vizualizări

Marți, 07 iunie 2022, a avut loc la Casa de Cultură „Ion Sîngereanu” din Ocna Mureș un eveniment aparte: Școala Gimnazială „Lucian Blaga” a primit din partea unui fost elev un semn al recunoștinței lui, pentru rolul pe care instituția de învățământ l-a avut în devenirea sa. Dan Orga-Dumitriu, născut la Ocna Mureș, actualmente medic sibian, a venit însoțit de fiica lui Ruxandra, cel mai tânăr autor român cu două cărți disponibile în librăriile Cărturești, pentru a oferi elevilor și dascălilor școlii trei cărți minunate: „Povestiri din suflet de copil”, „O călătorie în Lumea Calităților și a Defectelor” și „Fă Rai din ce ai! Leacuri pentru suflet”.

            Într-o atmosferă caldă și plină de emoții, Ruxandra, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Regina Maria” din Sibiu, le-a citit celor 500 de elevi prezenți la eveniment câteva din povestioarele ei educative, care au încântat și inspirat mii de copii, i-a îndrumat să citească și să scrie, să-și pună în valoare calitățile și să-și urmeze visele, încrezători că ele se vor împlini cu ajutorul Bunului Dumnezeu. Fiecare copil a primit o povestioară, iar biblioteca școlii s-a îmbogățit cu câteva exemplare din cărțile Ruxandrei.

            La rândul ei, Ruxandra a avut parte de câteva surprize: elevii au recitat poezii, i-au dedicat cântece, iar copiii de la Așezământul social „Sf. Mucenic Ciprian” Ocna Mureș au prezentat la superlativ un colaj de poezii aparținând lui George Coșbuc. La final, interpreta Hoca Sonia a cântat melodia „Io îs floarea florilor”, iar un grup de fete de la Ansamblul Tradiții Uiorene Ocna Mureș, a prezentat jocul de bâtă al fetelor.

            Fostul elev al Școalii Gimnaziale „Lucian Blaga”, domnul doctor Dan Orga-Dumitriu, le-a mulțumit reprezentanților școlii, în frunte cu doamna director Istina Badu și doamna director adjunct Dorina Baciu, pentru amprenta pe care școala din Ocna Mureș și-a pus-o asupra evoluției sale profesionale și umane.

Au fost două ore și jumătate în care toți cei prezenți au rezonat la unison, în care dascălii au avut parte de o recunoaștere a dăruirii și a rolului educativ esențial pe care îl au în societate, iar copiii au primit entuziasmați povestioarele Ruxandrei, care îi vor îndruma pe adevăratele cărări, cele pe placul lui Dumnezeu !

Evenimentul s-a încheiat în aceeași atmosferă caldă, Ruxandra fiind asaltată de copii, îmbrățișată, felicitată și rugată să mai scrie cât de curând o nouă carte. La cât de multă bucurie a citit în ochii lor, suntem convinși că micuța scriitoare va recidiva cât de curând.

Citește mai departe