Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Topul asigurărilor pe care trebuie să le aibă orice român. Recomandările brokerilor

Publicat

- 69 vizualizări

Cel puțin o dată în viață, fiecare dintre noi se întâlnește cu provocări dificile cărora trebuie să le facă față. Fie că vorbim despre probleme de sănătate, fie de probleme la serviciu sau în familie, parcursul nostru cotidian poate fi zdruncinat într-o fracțiune de secundă. 

Vestea unei boli crunte, un accident de mașină, un incendiu devastator, o greșeală la locul de muncă ce a generat pierderi majore, toate acestea sunt obstacole prin care sperăm să nu trecem, dar dacă se întâmplă și pe care trebuie să știm cum să le gestionăm.

Pentru aproape orice situație limită în care ne putem afla la un moment dat în viață, în zilele noastre există asigurări menite să ajute din punct de vedere financiar parcurgerea și rezolvarea acestor situații nedorite prin care putem trece. De la cele obligatorii – polița RCA, cea de asigurare a locuinței sau asigurarea de răspundere profesională în cazul anumitor meserii – și până la cele facultative, asigurătorii au conceput în ultimii ani polițe dintre cele mai diverse, pentru riscurile din ce în ce mai diversificate cu care se confruntă omul modern. 

Iar unele par chiar ciudate. Știrile despre Julia Roberts care și-a asigurat zâmbetul pentru 30 de milioane de dolari, sau despre Mariah Carey, care și-a asigurat vocea cu cinci octave pentru 45 de milioane de dolari, sau despre degetele mari de la mâini ale lui Fernando Alonso, asigurate pentru 12 milioane de dolari, au făcut înconjurul planetei la vremea la care au apărut. Dar, dincolo de ineditul unor astfel de polițe, asigurările sunt o necesitate în viața noastră și ne pot ajuta să depășim momente și situații dificile în care putem ajunge în viața personală sau profesională.

Și pentru că piața abundă de oferte care mai de care mai atrăgătoare, un broker de asigurări poate fi soluția salvatoare atunci când ne hotărâm să încheiem o poliță, dar nu știm cum să alegem exact ce ni se potrivește.

Topul asigurărilor pe care trebuie să le aibă o companie sau o persoană fizică

În ultimii doi ani de pandemie, peste care s-a suprapus de câteva luni și războiul din Ucraina, oamenii au conștientizat, mai mult ca oricând, necesitatea încheierii unor asigurări, atât generale, cât și specifice perioadei excepționale pe care o traversează întreaga planetă. 

De exemplu, asigurările de sănătate există de zeci de ani, dar evenimentele ultimilor doi ani au dus la o explozie pe acest segment, oamenii conștientizând cât de importantă este o asemenea poliță în timp de pandemie. 

De asemenea, aproape nimeni nu mai pleacă în vacanță fără o asigurare de călătorie, în condițiile în care în ultimii ani anulările de zboruri și de rezervări la hoteluri au fost la ordinea zilei, iar industria mondială a turismului a trecut prin cea mai neagră perioadă din istorie.

De cealaltă parte, perioada pandemică a adus și în cazul companiilor noi provocări în desfășurarea activității și, prin urmare, apariția unor polițe de asigurare noi, la care nimeni nu se gândea în urmă cu câțiva ani. Un singur exemplu aici ar fi asigurarea Cyber, care acoperă toate situațiile dificile (atac cibernetic, pierdere de date, erori de calcul, regulament GDPR) prin care poate trece o companie care își desfășoară activitatea online.

Așadar, potrivit brokerilor de asigurări, într-un top al celor mai importante și necesare polițe pe care orice companie ar trebui să le încheie se află asigurarea Cyber (dacă își desfășoară o mare parte din activitate online), asigurarea de de bunuri și clădiri, diferitele polițe de răspunderi profesionale, asigurarea de sănătate pentru angajați și cea auto (dacă este cazul).

În cazul unei persoane fizice sau al unei familii, primele în clasament ar trebui să fie asigurarea de sănătate și de viață, asigurarea bunurilor (locuință și auto), asigurarea de răspundere profesională și asigurarea de călătorii (dacă este cazul).

Ce trebuie să știe românii care vor să încheie o asigurare în 2022

Brokerii de asigurări recomandă celor care vor să încheie polițe de asigurare în 2022 să-și achiziționeze asigurările în funcție de analiza riscurilor la care se expun și să își îndrepte cu precădere atenția către asigurarea bunurilor, a locuinței și a sănătății (sunt asigurări de bază pe care oricine trebuie să le aibă).

De asemenea, specialiștii recomandă românilor să apeleze la un broker cu experiență pe produsul de asigurare de care au nevoie. Piața este mare, există numeroase oferte și la fel de mulți specialiști, însă dincolo de ofertă și preț, consultanța imparțială focusată pe analiza nevoilor și prezentarea soluțiilor de ultimă generație poate face o diferență semnificativă între un broker sau altul. 

Adițional, asistența în caz de daună reprezintă un diferențiator. Experții recomandă, totodată, românilor să aleagă produsul de asigurare potrivit nevoilor și nu bazat doar pe preț. Să aleagă produse de asigurare de la societăți de asigurare cu experiență, bonitate și stabile în piață.

Foto: picpedia.org

Citește mai departe