Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Cum să Alegi Arbuştii Ornamentali Pentru Grădina ta în Funcţie de Necesităţi

Publicat

- 74 vizualizări

Grădina ta poate să devină o oază de plăcere în care să te poţi simţi bine în fiecare zi. Petrecerile pe care le poți organiza în curte pot să fie memorabile atunci când aspectul general este unul frumos. Locul în care stai te reprezintă şi este important să alegi cele mai bune soluţii de amenajare, astfel încât să poţi să ai o stare de relaxare zilnică. 

Poţi opta pentru mai multe tipuri de arbuşti pe care îi poţi planta în grădină. Aceştia au nevoie de îngrijire şi de condiţii diferite de soare sau umbră, sol sau fertilizator. Iată cum poţi decide care sunt arbuştii potriviţi pentru tine în funcţie de necesităţile sau plăcerile pe care le ai:

  1. Arbuştii pot să fie aleşi în funcţie de forma frunzelor lor

Fiecare tip de plantă are forma frunzei specifică. De aceea este bine să ştii ce fel de frunze îţi sunt pe plac, care sunt cele care pot să fie combinate şi care să arate bine din punct de vedere estetic. Poţi să urmăreşti anumite variante care îţi plac, să vizualizezi cum arată un tip de arbuşti lângă alte soiuri etc. 

Astfel, îţi vei forma o părere şi vei putea alege cele mai frumoase opţiuni de arbuști ornamentali pe verdena.ro. De aici vei putea cumpăra o gamă diversă de arbuşti, cu flori şi frunze diferite. Vei putea construi imaginea dorită şi te vei bucura de grădina care te ajută să petreci clipe de relaxare de fiecare dată când doreşti. 

  1. Poţi decide ce fel de arbuşti vrei pentru curtea ta în funcţie de sezonul lor de înflorire

Este important să gândeşti amplasarea anumitor arbuşti şi în funcţie de sezonul de înflorire al lor sau al altor plante din grădină. Astfel, o să poţi să ai pe tot parcursul anului flori frumoase, care să îţi bucure privirea. O să poţi să decizi care sunt arbuştii pe care vei dori să îi priveşti în timpul verii în plină deschidere a florilor sau cei pe care vrei să îi ai în prim-plan toamna. 

Poţi să decorezi anumite zone ale grădinii cu flori diverse, care să curpindă plante ce înfloresc în toate anotimpurile. O să poţi să amplasezi şi arbuşti ornamentali strict pentru a înconjura şi delimita spaţii din cadrul curţii tale. 

  1. Există anumiţi arbuşti care au crengi foarte frumoase şi care pot să fie admiraţi fără frunze, atunci când sezonul rece apare

Trebuie să te gândeşti că o să fie şi sezonul rece, în care anumiţi arbuşti îşi schimbă culoarea frunzelor sau rămân total fără acestea. În asemenea situaţii, poţi să te bucuri de aspectul lor fără frunze. Te poţi gândi la anumite combinaţii de plante şi flori, astfel încât să poţi amenaja frumos şi pentru sezonul în care multiple specii de arbuşti nu sunt în plină floare. Îi poți poziţiona unul lângă celălalt sau separat, construind anumite zone de interes vizual în grădină.

  1. Înălţimea arbuştilor este importantă pentru amenajările tale exterioare

Trebuie să te gândeşti cu grijă la modul în care vei face amenajarea completă a curţii tale. Există anumite specii de arbuşti care au o înălţime mai mare şi altele care pot creşte mai puţin. În funcţie de ceea ce vrei să obţii, poţi să îi amplasezi pentru a te ajuta să încadrezi anumite plante sau flori, pentru a putea să pui în valoare zonele principale ale curţii sau pentru a ascunde porţiunile care au nevoie să aducă intimitate în grădină. 

Este posibil să doreşti să ai locuri care să îţi ofere o stare de linişte şi în care să poţi să te retragi oricând doreşti. Pentru asemenea situaţii poţi să foloseşti arbuşti ornamentali mai înalţi. Vei descoperi o multitudine de soluţii pentru grădina ta pe Verdena.ro. 

  1. Modul de îngrijire a arbuştilor este important

Există posibilitatea de a îngriji arbuştii prin tăiere sau prin tratare cu diverse tipuri de substanţe necesare. Poţi descoperi variante foarte frumoase care au nevoie de îngrijire puţină sau specii de arbuşti care sunt puşi în valoare de florile frumoase sau de frunzele lor speciale. Poţi să alegi, de exemplu, anumite tipuri de arbuşti cum sunt trandafirii, care să fie uşor de îngrijit şi care să îţi ofere o imagine romantică pentru grădina ta. 

Cele mai multe persoane aleg să folosească cel puţin o specie de trandafiri pentru curte. Aceştia miros frumos şi sunt cu adevărat spectaculoşi prin frumuseţea lor clasică. Atunci când devin prea mari, când se extind mai mult decât ai putea să îţi imaginezi, atunci poţi să îi tunzi la dimensiunea pe care o vrei. 

Alege de pe Verdena.ro speciile de arbuşti care îţi vor aduce plăcere şi un aspect îngrijit al curţii sau grădinii tale.  

Foto: pixabay.com

Citește mai departe