Suntem şi pe:

Articolele zilei

Responsabilitatea față de mediul înconjurător: trei idei pentru a fi un lider mai bun pentru afacerea ta

Publicat

- 108 vizualizări

În ziua de astăzi, nu există domeniu în care să nu se facă eforturi considerabile pentru a schimba efectele negative pe care oamenii și companiile le au asupra mediului înconjurător. Dincolo de responsabilitatea etică pe care fiecare firmă ar trebui să o aibă, există nenumărate legi care reglementează felul în care aceasta își poate desfășura activitatea în conformitate cu protejarea naturii. 

De la reciclarea deșeurilor și folosirea surselor de energie alternativă, până la felul în care angajații tăi se raportează la soluțiile ecologice pentru afacerea ta, este nevoie să ai o strategie concretă atunci când vine vorba de responsabilitatea față de mediul înconjurător. Vei afla din acest articol câteva idei despre cum poate afacerea ta să aibă un comportament etic față de mediul înconjurător. 

Iată trei idei de responsabilizare ecologică pentru afacerea ta:

  1. Alege specialiști în domeniu pentru consultanță. Cu siguranță că intențiile bune contează enorm atunci când vine vorba despre felul în care îți conduci afacerea în raport cu mediul înconjurător. Însă de multe ori te poți simți copleșit de nenumăratele reguli pe care trebuie să le respecți sau de legislația în continuă schimbare. Tocmai de aceea, este important să apelezi la specialiști cu experiență în domeniu. De exemplu, cei de la Stratos.ro te pot ajuta în elaborarea actelor necesare pentru obținerea de avize și autorizații de mediu, precum și în relația cu autoritățile. 
  1. Pune accentul pe cultura organizațională. Dincolo de toate strategiile de business pe care le adopți, este esențial să transmiți această atitudine de respect față de planetă și angajaților tăi. De altfel, spiritul ecologic ar trebui să fie pus în aplicare în întreaga companie. Echipa ta poate duce mai departe aceste alegeri prietenoase cu mediul, iar schimbarea să existe la un nivel mai amplu. De la lucrurile simple, cum sunt reducerea documentelor printate, până la evenimente de team building (plantări, ecologizări etc.) sunt multe lucruri pe care le poți implementa în cultura ta organizațională. 
  1. Adaptează produsele și serviciile companiei tale. Dacă firma ta nu a avut de la început valori în concordanță cu protejarea mediului înconjurător, nu este târziu să le adaptezi acum. De la respectarea reglementărilor legale, până la cultura organizațională, asigură-te că adaptezi, de asemenea, produsele sau serviciile pe care le oferi. De exemplu, dacă folosești ambalaje pentru livrări, optează pentru cele reciclate și reciclabile, precum cartonul mărunțit, renunțând la polistirenul expandat sau foliile cu bule. Genul acesta de alegeri va avea o influență pozitivă asupra mediului înconjurător, cât și asupra afacerii tale și a felului în care este percepută. 

În ultima vreme, au existat tot mai multe eforturi ale autorităților la nivel internațional pentru a găsi cât mai multe soluții de impact pentru a proteja planeta. Operatorii economici de orice tip se află, de asemenea, în această situație și tot mai multe companii încearcă să își desfășoare activitățile într-un cadru mai prietenos cu mediul înconjurător. Fă-ți un plan pe termen scurt și lung și vezi cum poate afacerea ta să se alinieze la aceste norme internaționale. 

Sursa foto: Pexels.com

Citește mai departe