Articolele zilei
La ce lucruri să te aștepți dacă ai vrea să construiești o casă la munte?
O casă la munte: visul multor români care își doresc să scape de griul betoanelor din orașele zgomotoase și să redescopere frumusețea firească pe care natura o construiește. Viața la sat are un aer aparte, iar dacă plănuiești să construiești o căsuța într-o zonă montană ar trebui să știi dinainte la ce să te aștepți.
Iată ce lucruri trebuie să ai în vedere când construiești o casă la munte
- Informează-te asupra firmelor de construcții din zonă
Meșterii de încredere nu sunt ușor de găsit și nici firmele de construcții care să-și facă treaba bine, mai ales dacă ai ales un sat necunoscut și nu prea cunoști cum funcționează lucrurile în zonă. Interesează-te înainte de toate de o firmă de construcții cu experiență în spate.
- Asigură materiale de construcții de bună calitate
Este extrem de important să apelezi la serviciile unui inginer constructor care va știi să te sfătuiască corect în privința materialelor pe care să le folosești, sistemele de încălzire potrivite, tubulatura de ventilație, sistemul de izolare sau materialele folosite pentru acoperiș. Lindab te poate ajuta în acest sens fiind perfect pentru a te susține în construcția noului tău proiect.
- Fii realist – planifică corect bugetul
Un buget realist te scapă de multe inconveniente, de cele mai multe ori financiare. Primul sfat pe care ți-l putem da este să nu te întinzi mai mult decât poți duce. Ai grijă la cheltuielile neprevăzute, plus că în România, încă din vara anului trecut materialele de construcție au devenit din ce în ce mai scumpe. Banii lichizi nu trebuie să-ți lipsească din casă, iar în al doilea rând asigură-te că nu cheltuiești aiurea pe materiale de proastă calitate. Fii mereu pe șantier și supervizează construcția.
- Construiește un acoperiș rezistent
În ceea ce privește amenajarea acoperișului nu trebuie sub nicio formă să faci rabat de la calitate. Tipuri de acoperiș:
- acoperiș în două ape
- acoperiș cu o apă
- acoperiș cu patru ape
- acoperiș tip pantă frântă concavă
- acoperiș cu pantă curbată
- acoperiș terasă
- acoperiș fluture
- acoperiș piramidă
- acoperiș verde
- acoperiș cu formă convexă
Odată ce te-ai hotărât asupra formei lui alege materialele potrivite:
- tablă
- șindrilă bituminoasă
- placă ondulată din fibrociment
- țiglă metalică
- țiglă ceramică
Factorii de care să ții cont când alegi acoperisul se referă la:
- greutatea materialelor
– estetică
– montaj
– buget
– izolare fonică
– izolare termică
– durata de viață
Caută să ai lângă tine experți în domeniu de la arhitecți, ingineri constructori la muncitori dedicați cu experiență în spate. Sub nicio formă nu începe construcția casei fără un plan, de preferat fiind ca la începutul primăverii, dacă vremea ține cu tine să începi construcția. Este un proiect pe termen lung, iar dacă nu ești 100% implicat ar fi bine să te gândești de două ori înainte de a investi bani și energie.
Sursă foto: Unsplash.com