Suntem şi pe:

Articolele zilei

Cele mai eficiente 3 metode prin care să gestionezi corect costurile flotei tale de transport

Publicat

- 73 vizualizări

Pentru un manager de transport, calcularea unui raport perfect între timpul de livrare și costurile aferente poate să fie o provocare, mai ales atunci când în realitate intervin diverși factori perturbatori. Pentru a îmbunătăți eficiența firmei tale, este important să apelezi la metode care ușurează procesul birocratic și elimină costurile neprevăzute, precum: contravențiile, consumul ridicat sau problemele tehnice.

Iată care sunt cele 3 soluții care te pot ajuta

1.     Utilizează serviciile electronice pentru taxele de drum și scapă de grija amenzilor

Indiferent de mărimea flotei tale, taxele de drum pot provoca adevărate bătăi de cap atât în rândul șoferilor, cât și a managerului de transport. Omiterea sau întârzierea plății te poate costa mai mult decât îți imaginezi, în funcție de legislația statului respectiv, și poate întârzia transportul, ceea ce cu siguranță nu îți dorești. Pentru a scăpa de această problemă, s-au lansat sisteme prin care poți să plătești automat taxele în momentul în care intri pe teritoriul unui stat. Prin intermediul celor de la Cargotrack.ro poți achiziționa vigneta pentru Bulgaria, fie prin intermediul unui tichet de tranzit, fie printr-un sistem de monitorizare GPS. Un alt avantaj al acestor servicii este transparența, întrucât prin logarea în contul de client ai acces la toate facturile, plățile și soldul disponibil.

2.     În contextul creșterii substanțiale a prețului carburanților, monitorizarea consumului este esențială

Indiferent de combustibilul utilizat de către flota ta, trebuie să recunoști că reducerea consumului este o grijă permanentă, la care de multe ori nu găsești rezolvare. Calcularea consumului mediu a vehiculelor tale te poate ajuta, așa cum o face și calculul între alimentări, pentru o estimare cât mai reală. Dar ce faci în momentul în care unul dintre autocamioane depășește considerabil consumul? Încerci să găsești cauza, pentru a stabiliza problema. Pentru acest lucru, poți apela la sonde sau la diferite aparate moderne care monitorizează exact consumul pe tot parcursul cursei, și te anunță atunci când există o scurgere nejustificată. Astfel, poți lua măsuri din timp pentru a evita costurile nedorite.

3.     Programează verificări tehnice periodice pentru prevenirea problemelor

Costurile preconizate inițial pot fi foarte ușor modificate de către o defecțiune a unuia dintre vehicule. Pentru a gestiona eficient bugetul tău, prevenția trebuie să fie un punct principal pe agendă. De fiecare dată când o mașină se întoarce din cursă, este necesar să fie verificată de către mecanici, cu atât mai mult cu cât șoferul a sesizat probleme pe parcursul drumului. Următoarea cursă poate presupune mii de kilometrii, iar o reparație la un alt service este, de cele mai multe ori, mult mai costisitoare decât cea de la sediu, și va întârzia transportul, care va avea, la rândul său, un efect negativ asupra bugetului.

În concluzie, este bine să ai în vedere toate opțiunile existente pe piață pentru gestionarea cât mai corectă a costurilor firmei tale și să nu neglijezi nici un aspect. Chiar dacă pot părea lucruri mici, acestea sunt cele care vor face diferența în contul firmei tale.

Sursă foto: unsplash.com 

Citește mai departe