Suntem şi pe:
Clinica Sante

Sport

Teo Damian – cea mai bună jucătoare la a 15-a ediție a Jocurilor Mediteraneene

Publicat

- 355 vizualizări

Așa cum era de așteptat, încet dar sigur, Teodora Damian începe să confirme și pe arenele internaționale. Munca și talentul încep să dea roade, după ce a fost protagonista turneului internațional din Ungaria, Teo a strălucit din nou la cea de-a 15-a ediție a Jocurilor Mediteraneene, desfășurată în Podgorica, Muntenegru. Teo a obținut cam tot ce se putea obține în acest turneu : golgheterul turneului (cu 50 de goluri), a fost inclusă în echipa ideală a competiției și desemnată cea mai bună jucătoare a finalei iar în ultimele 3 partide jucate a fost desemnată MVP-ul meciului.

Echipa Națională a României de cadete a câștigat finala competiției, dar din păcate nefăcând parte din Confederația Mediteraneeană, echipa învinsă de România în finală, naționala Muntenegrului, a primit medaliile pentru locul întâi.


Teo care în acest an va împlini 16 ani, joacă pe postul de centru și este liderul echipei naționale de cadeți fiind și căpitanul acesteia. La acest turneu echipa României a fost antrenată de Marius Dănuleț – principal, ajutat de Mihaela Ciobotaru și Eugen Ciulei – secunzi. Echipa noastră a făcut parte din grupa preliminară A, unde au învins Spania cu 20-16, Kosovo cu 27-16, pierzând un singur meci cu echipa gazdă Muntenegru, 16-20, calificându-se în semifinale, unde au învins din nou Croația cu 19-16
În finala competiției, echipa noastră s-a revanșat în fața echipei țării gazde după înfrângerea din grupa preliminară și a câștigat cu 20-18.
După acest turneu, Teo va juca cu echipa de club Potaissa Turda la turneul final unde obiectivul este câștigarea titlului național.

Felicitări Teo! Suntem mândri de tine!

Citește mai departe