Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

5 Calități ale unui șofer priceput. Tu le deții?

Publicat

- 117 vizualizări

Cu toții ne visăm încă de mici să ne aflăm la volanul unei mașini și să devenim cu timpul șoferi profesioniști. Însă acest lucru presupune mult exercițiu, atenție, precauție și îndemânare. Cu siguranță nu le vei avea ca șofer începător, însă va trebui să le dobândești de-a lungul timpului, pentru a te asigura că vei circula fără griji pe șosele.

Iată așadar 5 dintre abilitățile de bază pe care ar trebui să le aibă un șofer profesionist dar și calitățile care ar trebui să-l caracterizeze

  1. Deții cunoștințele necesare

Un șofer priceput nu dispune doar de abilități. Acesta ar trebui să fie pus la punct cu codul rutier, să fie conștient de consecințele nerespectării regulilor, să-și echipeze mașina astfel încât să respecte termenii legali și să cunoască necesitățile acesteia. De exemplu, trebuie să-ți dai seama de momentul în care e nevoie de înlocuirea anvelopelor. Acestea trebuie schimbate periodic în funcție de schimbarea anotimpului sau de gradul de uzură a acestora. Pe anvelope-oferte.ro sunt listate o varietate de modele de anvelope astfel că le găsești aici pe cele potrivite anotimpului în care ne aflăm dar și tipului tău de mașină. 

  1. Ești auto-disciplinat

Dacă te consideri capabil să sfătuiești alți șoferi începători cum ar trebui să conducă, atunci exact aceleași reguli ar trebui să le respecți și tu. Nu te lăsa condus de adrenalină sau de nevoia de a experimenta, în special pe șosea, când riști să-ți pui viața în pericol. Astfel că, oricât de tentant ar fi ca uneori să nu respecți regulile, din prea multă siguranță pe sine, fii precaut și respectă culoarea roșie a semaforului, semnul de cedează trecerea și toate celelalte.

  1. Ești răbdător

Ori de câte ori te afli la volanul mașinii tale, să nu te consideri într-o cursă cu ceilalți participanți la trafic. Aceasta nu reprezintă o competiție în care câștigătorul este cel care ajunge mai repede, având în vedere că oricum fiecare conduceți către destinații diferite. Așa că nu încerca să pari cel superior în trafic, nu apela la vreo demonstrație de putere deoarece acest lucru te va supune la riscuri inutile.

  1. Ești vigilent

Nu toți șoferii sunt profesioniști, astfel că pe lângă faptul că trebuie să fii atent la modul propriu de a conduce trebuie să-ți folosești atenția distributivă, astfel încât să intuiești și mișcările celorlalți șoferi. Acest lucru te poate ajuta să previi situații problematice de tipul accidentelor în trafic. Așa că, cât timp te afli la volan, axează-ți atenția exclusiv pe această activitate. 

  1. Ești responsabil

De multe ori, în momentul în care conduci vei avea companie în mașină. Așa că înainte de fiecare mișcare trebuie să îți asumi siguranța oamenilor care călătoresc cu tine. Prin urmare în această situație nu îți permiți să fi extremist, având în vedere că-i poți pune în pericol. Doar respectă regulile și tratează totul cu maturitate și multă calmitate. 

În concluzie dacă deții toate aceste calități înseamnă că te poți numi un șofer priceput. Însă acestea nu sunt destule. Un șofer profesionist are un profil complex, iar abilitățile sale trebuie să fie exersate și consolidate constant. Important este să fii conștient de siguranța ta și a celor care călătoresc cu tine, să fii precaut, răbdător, vigilent, să cunoști regulile de circulație, să le aplici și să identifici nevoile variate pe care le are mașina ta. 

Sursa foto: unsplah.com

Citește mai departe