Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Tot ce Trebuie să Știi Despre Tipurile de Cărucioare

Publicat

- 48 vizualizări

Alegerea primului cărucior pentru un bebeluş poate fi foarte dificilă. Lipsa de experienţă a părinţilor şi nenumăratele tipuri şi modele pot îngreuna considerabil această sarcină. Piaţa devine din ce în ce mai competitivă, sunt nenumărate mărci şi fiecare model pare să ofere caracteristici unice.

Astfel, sunt cărucioarele Joie care oferă soluţii versatile şi uşoare de călătorie, sport şi transport urban, dar şi multe alte branduri care oferă sisteme de pliere cu o singură mână, roţi pivotante, frâne şi suspensii perfecte pentru terenul accidentat şi multe altele. 

Cum ştii că ai făcut alegerea potrivită?

Cea mai importantă regulă este să ţii cont de ceea ce ai nevoie şi de stilul tău de viaţă. Nu uita că vei folosi aproape zilnic acest cărucior şi că este esenţial să alegi cu atenţie. 

De ce să ţii cont când cumperi un cărucior

Totul se reduce la a stabili cât mai precis ce ai nevoie să îţi asigure căruciorul, iar acest lucru se poate realiza răspunzându-ţi la câteva întrebări:

  • Ce vârstă are micuţul? Vrei un cărucior pentru un nou-născut sau un copil care stă deja în funduleţ? 
  • Ai vrea să îl poţi utiliza pe măsură ce copilul creşte sau şi pentru alţi copii din familie? Câţi copii ai sau vrei să ai în viitor? 
  • Vei avea curând al doilea copil? 
  • Ai nevoie de un cărucior pentru gemeni, un copil, doi copii de vârstă apropiată sau trei copii?
  • Deţii maşina personală şi vei circula cu ea? 
  • Cât de des vei utiliza căruciorul şi cât timp vrei să reziste? Vrei un cărucior doar pentru primele 6 luni pentru ca apoi să foloseşti unul de jogging, un cărucior umbrelă sau unul de călătorie?
  • Ai prefera un sistem complet de călătorie pe care să ştii că te pot baza de la naştere şi până la vârsta de 5 – 6 ani? 
  • Care este stilul tău de viaţă? Îţi plac drumeţiile, joggingul sau exerciţiile fizice în natură?
  • Călătoreşti mult şi chiar zbori cu avionul?

Cărucioare de călătorie

Un cărucior de călătorie este recunoscut pentru designul său ușor și pliabil. Acestea îţi uşurează viaţa dacă vrei să mergi cu copilul cu mijloacele de transport public, pe trotuare înguste, în magazine, cafenele și restaurante. 

Cărucioarele de călătorie nu sunt bune doar pentru a te plimba prin oraș sau pentru a face o excursie rutieră, dar sunt și geniale pentru a călători în străinătate cu bebeluși şi copii mai mari. 

Sisteme de călătorie 

Sistemul de călătorie este un set multiplu care conține un cărucior, un scaun de mașină pentru copii și, uneori, un landou. Cel mai mare avantaj al sistemului de călătorie este că toate componentele sunt perfect compatibile şi poţi fi sigur că totul va funcționa perfect într-o anumită combinație. 

În plus, toate adaptoarele și accesoriile suplimentare sunt incluse. În prezent sunt pe piață soluții uimitoare, sisteme de deschidere cu o singură mână, suporturi pentru pahare ascunse, tăvi frontale și scaune complet înclinabile pentru nou-născuți. 

Cărucioare de jogging

Căruciorul pentru jogging este conceput special pentru părinții cărora le place să se plimbe, să meargă și să alerge pe afară. Vestea bună este că le poți avea pe toate: un combo de cărucior de jogger pentru scaun auto, sistem de călătorie pentru cărucior de jogger și o soluție ușoară. 

Principala diferență dintre un cărucior de jogger și un cărucior obișnuit sunt roțile. Majoritatea cărucioarelor de jogging sunt proiectate cu o roată mare în față și două în spate. 

Roțile cărucioarelor de jogging pentru copii mici sunt de obicei din cauciuc și umplute cu aer şi există un sistem de suspensii performant pentru a asigura o călătorie lină chiar şi pe terenurile neregulate. 

Cărucioare pentru toate terenurile

Cărucioarele pentru toate terenurile sunt cărucioare cu roți mari. În general, acestea sunt cărucioare cu patru sau trei roți, cu o roată mare în față și două în spate. 

Roțile celor mai bune cărucioare pentru toate terenurile sunt de obicei din cauciuc și umplute cu aer pentru a asigura o călătorie cât mai lină. Sunt ideale pentru a fi folosite ca un cărucior de mers pe jos, la plajă, în drumeţii, prin oraş şi pe terenuri denivelate. 

Cărucioare reversibile

Este un cărucior care permite bebelușului să stea cu fața spre tine, dar şi invers. Se numește şi cărucior modular deoarece are un scaun detașabil pe care îl poți întoarce. 

Pentru a se simţi în siguranţă, micuţul are nevoie să îşi vadă părinţii şi poziţia cu faţa spre ei facilitează acest lucru. În plus, este poziţia ideală pentru că părinţii să îl supravegheze constant.

Cărucioare duble în tandem sau în linie

Cărucioarele duble în tandem oferă de obicei două scaune pentru copii mici pentru doi copii cu un decalaj mic sau pentru gemeni. 

Uneori, cărucioarele tandem au o capacitate de până la trei copii prin adăugarea unei platforme. Cărucioarele duble tandem sunt cunoscute și sub numele de cărucioare în linie pentru designul lor unic. 

Foto: https://unsplash.com/

Citește mai departe