Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Aminoacizii și rolul lor în îngrijirea părului deteriorat

Publicat

- 38 vizualizări

Deteriorarea părului este o problemă cu care se confruntă multe persoane, din cauza multitudinii de factori care agresează zi de zi stratul exterior al firului de păr. Decolorarea, coafarea, căldura și lipsa protecției termice la folosirea aparatelor pentru păr, expunerea la soare sau rutina incorectă de îngrijire sunt factori ce produc daune pe termen lung structurii firului de păr. 

Din fericire, există produse cu ingrediente benefice pentru un păr sănătos, precum aminoacizii, care contracarează efectele factorilor agresanți și favorizează regenerarea acestuia. Află în continuarea acestui articol ce sunt aminoacizii și cum te pot ajuta în îngrijirea părului deteriorat. 

Ce sunt aminoacizii?

Fiind componente ale proteinelor, aminoacizii sunt implicați în procese importante pentru organism, precum producerea enzimelor și sinteza hormonilor. Ei sunt prezenți în suplimente nutritive, dar și în produse de îngrijire a pielii și a părului, precum sunt cele din gama RNW, disponibile pe 24beauty.ro

Beneficiile aminoacizilor asupra părului

Aminoacizii nu pot fi neglijați de persoanele care își doresc un păr sănătos, plin de strălucire și de vitalitate. Printre cele mai importante beneficii ale aminoacizilor asupra părului se află următoarele:

  • Protejează firul de păr

Zilnic părul este expus la numeroși factori care îl deteriorează, motiv pentru care este necesară utilizarea unor produse cu rol protector. Aminoacizii repară stratul exterior al firului de păr, numit cuticulă și îi conferă un aspect neted. 

  • Hidratează

Hidratarea părului este o prioritate pentru persoanele care se confruntă cu un păr uscat și fragil. Aminoacizii sunt incluși în produsele de îngrijire a părului cu proprietăți hidratante, datorită efectului lor de a atrage și de a reține umiditatea la nivelul părului și a crea o barieră, prin care împiedică deshidratarea. Dacă părul tău este uscat, poți opta pentru șampoane, balsamuri și măști care au aminoacizi în compoziție. 

  • Conferă volum

Atunci când îți dorești un păr mai voluminos, produsele de îngrijire cu aminoacizi te pot ajuta. Datorită efectului lor de creștere a volumului, aminoacizii sunt recomandați persoanelor care au părul subțire, lipsit de volum. 

  • Cresc rezistența părului

Aminoacizii sunt recunoscuți pentru efectele lor de creștere a rezistenței firului de păr. Tocmai de aceea ei sunt recomandați atât persoanelor cu păr deteriorat, care doresc refacerea firului de păr, cât și celor care doresc să prevină deteriorarea. Printre cei mai apreciați aminoacizi în creșterea rezistenței părului sunt cisteina și metionina. 

  • Îngroașă firul de păr

În cazul în care te confrunți cu un păr subțire și fragil, te interesează produse care să îți îngroașe firul de păr, aminoacizii îți pot fi de ajutor, deoarece adaugă părului textură, astfel încât ei sunt utilizați în diferite seruri pentru îngroșarea firului de păr. 

  • Adaugă un plus de strălucire 

Părul tern, lipsit de strălucire, își poate recăpăta vitalitatea tot prin utilizarea aminoacizilor. Ei împiedică despicarea vârfurilor și netezesc suprafața firului de păr, redându-i strălucirea. 

Produse pentru păr cu aminoacizi 

Dacă îți dorești să profiți de beneficiilor aminoacizilor, atunci îi poți include în rutina ta de îngrijire a părului deteriorat, prin folosirea următoarelor produse de la RNW:

  • Damage Therapy Moisture Shampoo

Șamponul Damage Therapy Moisture Shampoo RNW este conceput special pentru părul deteriorat și uscat. Acesta îmbină efectele benefice ale aminoacizilor cu cele ale extractelor din plante, pentru a oferi părului o îngrijire completă. 

Astfel, în compoziția acestui șampon RNW se regăsesc aminoacizii lizina, leucina, fenilalanina, metionina, histidina, izoleucina, valina, treonina și triptofanul, alături de extractele de iederă, ventrilică (Veronica officinalis) și mușchi de Islanda. 

Grație compoziției sale unice, șamponul se poate utiliza pentru a curăța delicat scalpul și a ameliora iritația. El hrănește și întărește firul de păr, însă este recomandat și pentru a repara firele de păr deteriorate. 

Un alt avantaj al utilizării acestui șampon constă în formarea unei bariere protectoare, prin care previne deteriorarea părului. 

Intensive Nourishing Repair Mask

Intensive Nourishing Repair Mask completează beneficiile șamponului Damage Therapy Moisture RNW și conferă părului ingredientele de care are nevoie pentru regenerare. În compoziția acestei măști se află 17 tipuri de aminoacizi, prin care regenerează și fortifică părul subțiat, în timp ce împiedică despicarea vârfurilor. 

Masca RNW conține, de asemenea, ceramide, care contribuie la netezirea părului și la redarea strălucirii. Extractul de Undaria pinnatifida din compoziția măștii este responsabil de efectul de protejare a părului împotriva factorilor agresanți de mediu. 

Un alt ingredient important conținut de acest produs este complexul de 8 uleiuri nutritive, respectiv ulei de măsline, ulei de avocado, ulei din semințe de jojoba, ulei din semințe de macadamia, ulei din semințe de Camellia japonica, ulei de cocos și ulei din sâmburi de Argania spinosa. 

Acest complex de uleiuri protejează și repară firul de păr, făcând posibilă reconstrucția acestuia din interior. Datorită compoziției sale complexe, masca RNW este potrivită persoanelor care își coafează des părul cu uscătorul de păr, ondulatorul și placa, dar și celor care se vopsesc cu regularitate. 

De asemenea, ea poate fi utilizată de către toate persoanele cu părul fragil și deteriorat, pentru a-i oferi o îngrijire corespunzătoare. 

Datorită multiplelor avantaje ale aminoacizilor, aceștia sunt ingrediente importante regăsite în diferite produse pentru piele si păr, pe care le poți include cu ușurință în rutina ta de îngrijire, pentru a profita pe deplin de beneficiile pe care ei le oferă. 

Foto: https://pikwizard.com/

Citește mai departe