Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Tot ce ar Trebui să Știi Despre Ceasurile de Mâna Bărbăteşti

Publicat

- 63 vizualizări

Indiferent dacă eşti începător sau pasionat de lumea incredibilă a ceasurilor de mâna bărbăteşti, aceste rânduri îţi vor oferi informaţii interesante despre acest domeniu. Acum este mai uşor ca niciodată să achiziţionezi ceasuri de mâna grozave, există zeci de comunităţi şi bloguri în care poţi citi despre acestea şi, totodată, oferte nenumărate din care poţi alege produse de calitate.

Indiferent dacă eşti interesat de ceasurile de mână din gama William S, de ceasurile inteligente sau de cele sportive, piesele noi apar frecvent şi regulat, astfel încât cei interesaţi să poată alege exact ceea ce îşi doresc pentru ei înşişi sau pentru a le oferi cadou. Dar, tocmai din aceste motive, cumpărarea unui ceas poate fi mai dificilă decât a fost vreodată. 

Iată ce ar trebui să ştii înainte de a cumpăra un ceas bărbătesc.

Alege stilul adecvat

Ceasurile bărbăteşti pot fi împărțite în două mari categorii şi anume ceasuri pentru costum și ceasuri sport. Astfel, bărbaţii au de ales întotdeauna între piese clasice sau piese profesionale. 

Există excepții de la fiecare categorie, dar ceasurile de costum sunt de obicei subțiri ca profil, realizate din materiale fine și echipate cu o curea din piele. Pe de altă parte, ceasurile sport sunt realizate de obicei din oţel, pot avea brăţară din oţel, cauciuc sau material textil.

Cea mai mare diversitate vei găsi în categoria ceasurilor sport. Întrucât sunt special concepute pentru a fi folosite în diverse profesii, se numesc profesionale. Astfel, în această categorie există ceasurile de scufundare, pentru piloți sau cele create pentru navigaţie şi sporturi nautice. 

Informează-te în legătură cu ce se afla sub carcasă

Ceasurile pot fi cu quartz sau mecanice, cele din urmă fiind sunt mult râvnite de colecţionari. Acestea îşi bazează funcţionarea pe diverse modele de roţi dinţate şi au mecanisme foarte complexe. Ceasurile cu quartz înlocuiesc aproape toate componentele cu un mic cristal format din bineînțeles quartz. 

De fapt, cristalul de quartz este un cronometru natural, care poate păstra o evidenţă mai exactă a orelor și secundelor decât omologii săi mecanici. Pe scurt, ceasurile cu quartz sunt mai precise decât cele mecanice. 

Ceasurile cu quartz versus ceasuri mecanice

Din cauza abundenței cristalului de quartz natural și a faptului că au un mecanism destul de simplu, aceste ceasuri alimentate cu baterii sunt mult mai accesibile decât cele mecanice. Quartzul a fost atât de popular când a apărut pentru prima dată încât aproape a decimat industria ceasurilor elvețiene, scoțând din afaceri numeroşi ceasornicari elvețieni. 

Dar colecționarii serioși de astăzi premiază ceasurile mecanice pentru că necesită o mare pricepere pentru a le face. Totuși, nu toate ceasurile cu quartz sunt ieftine. Avantajul unei tehnologii precum quartzul este că poate permite mărcilor să mențină costurile scăzute, folosind în continuare materiale de calibru de lux. 

Tipuri de ceasuri mecanice

Ceasurile mecanice pot fi automate, manuale sau cu bobinare automată. Ceasurile cu bobinare automată sunt exact aşa cum sună şi denumirea: coroana ceasului trebuie să fie rotită pentru a se înfăşura pe arcul principal care servește ca sursă de putere a mișcării. 

Un ceas automat include un rotor (o greutate subțire care se rotește în mod natural în jurul mișcării atunci când ceasul este purtat) care strânge arcul principal. Ceea ce preferi este o chestiune de gust. 

Ceasurile inteligente

Exact ca şi quartzul, ceasurile inteligente au fost un progres şi, totodată, o lovitură în industria ceasurilor mecanice. 

Asemenea quartzului dinaintea lor, explozia ceasurilor inteligente a confirmat ceea ce mulți colecționari știau deja: scopul unui ceas nu mai este să obțină cea mai precisă oră sau să numere pași, ci să pună în valoare măiestria și frumusețea unei piese. Asta nu înseamnă că oamenii nu le pot aprecia pe ambele!

Mărci de ceasuri

Alegerea mărcii unui ceas bărbătesc de mâna poate fi o decizie foarte dificilă. Există o gamă largă de mărci din care să alegi, de la firmele mari la cele mici, de la cele scumpe la cele ieftine, de la cele care se perfecţionează continuu la cele care păstrează tradiţia şi meşteşugul. 

Iată o selecție a celor mai bune mărci:

Rolex – este probabil cea mai populară dintre toate casele de ceasuri elvețiene.

Patek Philippe – Nicio marcă de ceasuri nu este mai mult sinonimă cu eleganța și progresele care definesc industria. Dacă Rolex este personajul îndrăznețului în aer liber, Patek Philippe este cealaltă jumătate care poartă smoking, fumează trabucuri.

Timex – Marca echilibrează în mod fiabil ceasurile grozave cu puncte de preț mai mici.

Cartier – Ceea ce face Cartier special este felul în care abordează ceasurile cu ochii unui bijutier, rezultând piese elegante în formă de pătrat, cum ar fi Tank, Asymetrique dezordonat sau Crash.

Omega – produce singurul ceas aprobat pentru utilizare în zbor de către NASA şi anume modelul Speedmaster care i-a însoțit pe Buzz Aldrin și Neil Armstrong în misiunea Apollo 11 și care rămâne ceasul preferat al NASA.
Seiko – sunt ceasuri extrem de durabile, de colecție și foarte accesibile.

Foto: https://images.unsplash.com/

Citește mai departe