Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Lumina Învierii

Publicat

- 216 vizualizări

La Ocna Mureș, s-a desfășurat un program de suflet, cu cântece religioase, pricesne și recitări tematice intitulat “Lumina Învierii”. Organizatorii au fost  Primăria orașului Ocna Mureș în colaborare cu Casă de Cultură “Ion  Sangerean” și Clubul Copiilor Ocna Mureș.

La ceas de seară din Postul Paștelui, publicul a asistat la momente alese cu cântări și recitări creștine.

      Priceasna a fost tema principală, în jurul căreia s-a derulat toată activitatea, deoarece pricesna  este o cântare bisericească, ce se cântă atunci când preotul se împărtășește. Este ca o doină duhovnicească, o creație populară ca o doinire ce împodobește și completează slujba cu ethosul românesc.

      Au evoluat pe scenă copii din Ansamblul “Tradiții Uiorene”, coordonați de Liana Stoica, cu priceasna “Sub o salcie înaltă” si micuța solistă Sofia Crișan.

Copii de la Așezământul „Sfântul Mucenic Ciprian” au dat glas unor poezii tematice.

       Cunoscutul cor DORULEȚ, dirijat de prof Eva Forika,  a transmis prin cântec mesajul ca o rugă spre Maica Domnului și Dumnezeu în această perioadă a Postului Mare.

       Corul DORULEȚ a interpretat:

Rugăciune, pe versuri eminesciene;

Halleluia– aranjament după Leonard Cohen, la pian, prof Levente Szoch, solist Simon Ștefan;

Miluiește-mă, Dumnezeule! rugăciunea lui David, cunoscut că Psalmul 50-  muzică, Gheorghe Cucu.

În încheiere, piesa VREM PACE! a reprezintat apelul pentru aceste grele vremuri. La chitară, prof Levente Szoch.

       Spectacolul a continuat cu pricesne interpretate de Hoca Sonia, Vesa Georgiana, Ciungan Irina și Eugenia Ciceu.  Acompaniament la pian, prof Levente Szoch.

       Această manifestare duhovnicească și culturală a reprezentat o ofrandă închinată perioadei de rugăciune din Postul Mare al Sfintei Învieri.

Citește mai departe