Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Alege prosoape de calitate pentru hotelul tău

Publicat

- 54 vizualizări

Confortul, rezistența și designul sunt atribute care trebuie să se regăsească în prosoapele pe care le alegi pentru hotelul tău.

În momentul în care o persoană intră într-un hotel sau într-o unitate de cazare, încăperea căreia îi acordă o atenție deosebită este baia. Sunt atenți la cum arată baia, care este designul acesteia și care sunt accesoriile specifice regăsite aici. Prosoapele de baie trebuie să fie de cea mai bună calitate deoarece reprezintă imagina igienei hoteliere. Cu alte cuvinte, trebuie să fie întotdeauna curate, să arate impecabil.

Cum poți alege prosoape hotel din bumbac 100% de calitate? Dimensiuni, materiale, fibre, finisaje…toate aceste elemente sunt de luat în considerare pentru a le oferi clienților tăi prosoape moi, de cea mai bună calitate care să îi învăluie în confort după fiecare duș. Descoperă în cele ce urmează câteva criterii cheie de care să ții cont atunci când vrei să alegi prosoape de calitate pentru hotelul tău.

Dimensiunea

De menționat este faptul că există diferite mărimi de prosoape, în funcție de fiecare model în parte. Specialiștii ne recomandă varianta următoare: un prosop de baie de 50 x 150 cm, ideal pentru a te șterge pe corp sau pe păr la ieșirea de sub duș.

Materialul

Majoritatea prosoapelor de baie sunt realizate din bumbac pur însă mai regăsim în egală măsură și prosoape din fibră de bambus din in sau din microfibră. Pentru hotelul tău, cele mai potrivite materiale sunt bumbacul și bambusul. De ce? Deoarece bumbacul este un material natural, recunoscut pentru calitățile sale de absorbție. Este un material suplu și rezistent la spălările repetate. Bambusul are avantajul de a fi un material rezistent, moale și, mai ales, mai absorbant decât bumbacul însă prezintă drept inconvenient faptul că se usucă mai greu.

Tipul fibrelor. Calitatea prosoapelor de baie depinde în egală măsură de fibrele naturale conținute deoarece acestea sunt cele care determină cât sunt de moi la atingere. Cu alte cuvinte, cu cât fibrele sunt mai lungi, cu atât un prosop va fi mai moale la atingere. Bumbacul tradițional este recomandat pentru un hotel însă poți alege în egală măsură bumbacul egiptean ( fibrele sale de 4 centimetri fac din el cel mai moale bumbac din lume), catifea de bumbac (la fel de moale însă nu atât de absorbant), bumbac bio (ideal pentru bebeluși sau pentru persoanele care suferă de alergii).

Greutatea

Un alt aspect important în alegerea unor prosoape pentru hotelul tău este greutatea. Îți recomandăm să alegi prosoape cu o greutate minimă de 450 gr/mp. Acestea sunt prosoape de calitate ridicată și care oferă o capacitate excelentă de uscare. Cel mai bine este să optezi pentru prosoape cu fir dublu răsucit cu o capacitate ridicată de absorbție.

Prosoape de hotel de calitate premium

Prosoapele premium sunt recomandate pentru un hotel datorită faptului că sunt realizate din materiale de calitate și stiluri diferite. Prosoapele premium conferă băii dintr-un hotel un decor aparte și contribuie la înfrumusețarea sa. Este ideal pentru a-ți usca corpul și părul în momentul în care ieși din baie și conferă o notă călduroasă unei încăperi cum este baia. Un prosop de baie premium poate fi spălat de mai multe ori fără să îți piardă aspectul inițial, rămâne întotdeauna moale și strălucitor.

Gramajul, un element extrem de important în alegerea prosopului pentru hotel

Alegerea unor prosoape de hotel de calitate este primordială pentru a pune în valoare o baie. Într-o baie pot fi puse diferite categorii de prosoape. Alegerea prosoapelor se va baza pe gramajul care trebuie să fie echivalent cu greutatea materialului. Gramajul are o influență asupra puterii de absorbție a prosopului.

Dacă vrei să cumperi prosoape pentru hotel trebuie să te asiguri de faptul că vei alege un produs care să reziste în timp. Un prosop de calitate va avea cusăturile întărite, va fi rezistent la spălările frecvente, chiar și la spălările industriale, într-o spălătorie profesională. Dacă vei alege prosoapele din bumbac pur vei avea garanția calității deoarece acesta este cel mai absorbant material existent pe piață în ziua de azi.

De menționat este faptul că trebuie să alegi pentru hotelul tău un set de prosoape alcătuit dintr-un prosop de față, un prosop de duș și un prosop de mână. Ideal este să alegi un set identic de prosoape, prosoape cu aceeași greutate. Se poate completa setul de prosoape cu covorașe de duș sau halate de baie.

Culoarea este în egală măsură importantă. Cel mai bine este să alegi culoarea albă pentru prosoapele tale deoarece nu își pierd culoarea și pot fi spălate la temperaturi ridicate.

Citește mai departe