Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

De ce să începi să folosești markerele Stabilo în viața ta de zi cu zi? 5 beneficii pe care le poți obține

Publicat

- 52 vizualizări

De la o gamă cromatică amplă, culori puternice și o lungă durată de funcționare, există foarte multe motive pentru care produsele Stabilo sunt apreciate în întreaga lume, atât de către elevi, studenți, artiști, cât și de toate persoanele care preferă să încorporeze puțin mai multă culoare în viața lor. Dacă vă pregătiți să demarați următorul proiect artistic, să vă dezlănțuiți creativitatea sau doriți să vă încurajați copilul să se implice în activități creative, atunci markerele Stabilo sunt de nelipsit. Cu toate că în prezent Stabilo este un nume deosebit de cunoscut, există foarte multe lucruri pe care mulți dintre noi nu le știm, în ciuda faptului că utilizăm markere în fiecare zi. 

Iată 3 aspecte interesante despre Stabilo care s-ar putea să vă convingă să alegeți întotdeauna Stabilo pentru orice proiect artistic:

Stabilo a fost inițial numele produsului, nu al companiei

Compania Stabilo nu a avut această denumire la începuturile sale. La mijlocul anilor 1920, exista o fabrică de creioane Schwan care a dezvoltat un nou creion revoluționar, cu mină subțire, care a primit numele de Stabilo. Iată că acest creion Stabilo devine foarte popular în întreaga lume, sporind notorietatea globală a mărcii. În 1954, numele fabricii de creioane se schimbă în Schwan-Stabilo, iar acesta este numele oficial al companiei până în prezent. 

Designul cu linii albe a apărut accidental

În 1928, fabrica de creioane Schawn s-a confruntat cu o eroare de fabricație. Un lot de creioane a ieșit din mașina de vopsit arătând oarecum diferit de creioanele obișnuite. Deoarece liniile albe arătau foarte frumos de-a lungul creioanelor, compania a decis să profite la maximum de acest design apărut întâmplător și, chiar în același an, această caracteristică a fost înregistrată. În continuare, creioanele Stabilo prezintă celebrele linii albe apărute dintr-o eroare de fabricație.

Markerul Stabilo Boss a apărut într-un mod neobișnuit

În anul 1971, un designer industrial angajat al companiei Schwan-Stabilo a fost însărcinat cu proiectarea unui nou design inovator de marker care va funcționa împreună cu cerneala revoluționară fluorescentă. Pentru a-și realiza ideile, designerul a folosit argilă de modelare, iar după ce a încercat forme pătrate, rotunde, scurte, lungi, subțiri, largi, și-a izbit mâna pe birou, frustrat de lipsa de inspirație. Mâna sa a aterizat direct pe cilindrul conic de lut pe care tocmai îl modelase, acesta aplatizându-se și luând forma distinctivă a textmarkerului STABILO BOSS, care astăzi este atât de celebru în întreaga lume. 

De ce să folosești markerele Stabilo?

În anul 2017, motto-ul companiei Stabilo era „Free Your True Colors”, iar acest motto ne poate însoți în viața de zi cu zi. Este un îndemn pentru a fi mai curajoși, mai îndrăzneți, mai creativi. În continuare, Stabilo ne îndeamnă să fim cea mai bună versiune a noastă și să ne exprimăm adevărata personalitate prin creativitate și culoare. 

Iată 5 alte motive pentru care markerele Stabilo ar trebui să facă parte din viața noastră de zi cu zi:

  • Sunt colorate. Toate produsele Stabilo vin într-o gamă foarte amplă de culori, asta însemnând peste 40 de culori vibrante. Putem considera Stabilo una dintre cele mai colorate mărci de pe piață. 
  • Sunt flexibile. Markerele și creioanele Stabilo dau dovadă de o mare flexibilitate datorită culorilor și pigmenților lor. Markerele pot fi folosite pentru o varietate de proiecte artistice, în timp ce creioanele pot fi folosite și pentru cei care doresc să lucreze cu tehnica acuarelei, deoarece aceste creioane reacționează instantaneu la o pensulă umedă sau la o hârtie ușor umezită. 
  • Sunt creative. Dacă doriți să vă îmbogățiți colecția de instrumente de artă creativă, atunci markerele Stabilo sunt esențiale, la fel și pixurile Stabilo, unele dintre pixuri putând fi utilizate ca acuarelă. La rândul lor, și copiii vor fi mai dornici să se implice în activități creative cu produsele Stabilo, ceea ce aduce doar avantaje, deoarece activitățile creative au efecte de relaxare în rândul copiilor, precum și efecte de calmare, de exprimare și de eliberare a ideilor. 
  • Sunt markere de școală veche. Deși markerele Stabilo sunt cunoscute peste tot în lume și impresionează printr-un design cochet, iată că vechea fabrică de creioane are mult peste 100 de ani.  
  • Pentru o memorie mai bună. Culoarea poate avea un impact dramatic între memoria senzorială și memoria pe termen scurt. Pur și simplu, culoarea atrage atenția, ne stimulează procesul de gândire creativă și, de asemenea, ajută creierul să facă asocieri în ceea ce privește locația, relevanța și poziția pe pagină, contribuind astfel la procesarea informațiilor. Conform specialiștilor, dacă o culoare este monotonă și plictisitoare, creierul nu funcționează în ritmul său obișnuit. În schimb, atunci când scriem cu tot felul de culori calde și chiar puternice, îi oferim creierului un element de surpriză, ceea ce îl stimulează. 

Foarte multe experimente desfășurate de-a lungul timpului au arătat că evidențierea cuvintelor și expresiilor cheie atunci când studiem pentru un test contribuie la o memorare mai rapidă în comparație cu modalitatea de memorare neasistată de culoare și evidențiere. 

Citește mai departe