Suntem şi pe:

Articolele zilei

Bicicleta este nelipsită atunci când pleci în concediu cu mașina? Tot ce trebuie să știi pentru a îți transporta bicicleta în siguranță

Publicat

- 30 vizualizări

Dacă ești amator de plimbări cu bicicleta sau ești chiar pasionat de sporturi ce implică ciclismul, trebuie să știi că transportarea bicicletei în portbagaj sau pe bancheta din spate nu a fost nicicând o alegere prea bună. Fie că e vorba de o ieșire de weekend în aer liber sau o mini vacanță, dacă vrei să iei bicicleta cu tine, cea mai bună soluție este suportul auto pentru biciclete. Citește în continuare acest articol și află care sunt cele mai sigure și rapide modalități de transport pentru bicicleta ta.

Iată top 3 suporți de biciclete pentru o siguranță rutieră sporită

Suport de biciclete pe plafon

Acest tip de suport pentru biciclete este unul dintre cele mai apreciate de către cicliști, dată fiind versatilitatea sa. Având accesoriile potrivite, acesta poate fi adaptat pentru a transporta orice echipament dorești să iei în călătoria ta. În general, este apreciat pentru stabilitatea sa, dar și pentru faptul că nu îți obturează câmpul vizual atunci când conduci. Este posibil ca unele vehicule să fie concepute din fabrică cu anumite bare transversale sau longitudinale și puncte de fixare. În caz contrar, va trebui să îți construiești singur propriul sistem de prindere. În orice caz, este necesar să verifici inițial manualul vehiculului sau să contactezi un mecanic care să îți spună care este greutatea maximă permisă de către acoperișul mașinii tale.

Suport de biciclete pe haion

Trebuie să știi că un astfel de suport nu necesită modificări ale caroseriei autoturismului pentru a fi instalat. Așadar, montarea acestui suport de biciclete se face destul de ușor, pe partea din spate a autoturismelor. Acești suporți se împart în două categorii: suporții de mici dimensiuni prin care bicicletele stau suspendate de cadru și suportii cu șine de mari dimensiuni unde acestea sunt prinse de roți, prin chingi speciale și brațe de susținere. Prinderea bicicletelor de suport se face cu ajutorul unor chingi speciale, iar pe tot parcursul drumului ele sunt păstrate în siguranță. De asemenea, nu trebuie să îți faci griji că îți vei zgâria caroseria mașinii. Suporții de bicicletă de acest tip sunt prevăzuți cu tampoane și cleme din cauciuc care îți vor proteja mașina.

Suport de biciclete cu cârlig

Cârligele sunt împărțite în mai multe categorii, în funcție de capacitatea lor de remorcare, începând de la Clasa I (acestea se potrivesc cu orice tip de vehicul și suportă până la 800-900 kg) și sfârșind cu Clasa V (care se potrivesc doar cu camioane și furgonete și rezistă la o greutate de până la 8000 kg). Porțiunea din acest suport de biciclete care iese din vehicul are o greutate maximă, care reprezintă 10% din capacitatea sa de remorcare. De exemplu, din moment ce un suport de biciclete cu cârlig din Clasa I poate remorca până la 900 kg, înseamnă că propria sa greutate este de 90 kg.

În concluzie, indiferent de suportul pe care îl vei alege, acesta îți va face viața mai ușoară și îți va permite să te deplasezi în siguranță la destinație. Introducerea și scoaterea unei biciclete din suport se face foarte rapid, în special după ce capeți puțin exercițiu. Poți găsi numeroase modele potrivite pentru toate autoturismele la Autogedal.ro.

Sursa foto: pexels.com

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Top articole ultimele 30 zile