Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Cum cheltui mai puțini bani cu mașina ta? 3 idei simple

Publicat

- 70 vizualizări

Dacă deții o mașină, știi că întreținerea ei presupune multe costuri. Unele dintre ele sunt normale, altele neprevăzute. Nu poți economisi când vine vorba de costurile obligatorii cum ar fi plata impozitului sau asigurarea. Însă există niște costuri care pot fi reduse atunci când vine vorba de o mașină, fără să afecteze întrebuințarea ei. 

Iată 3 idei pentru a reduce costurile

  • Spălarea mașinii

Spălarea mașinii este un cost pe care puțini îl pun la calcul, deoarece suma plătită pentru acest serviciu este mică. Însă, chiar și costurile mici se adună, iar lunar scoți niște bani din buzunar fără să îi pui la socoteală. Un prim pas în a economisi în privința acestui aspect este să faci calculul lunar pentru acest serviciu, apoi anual. Apoi vei vedea ca este loc de economisire. În loc să mergi la o spălătorie clasică, poți încerca spălătoriile de tip self-wash. Chiar dacă trebuie să depui puțin efort, poți reduce chiar jumătate din banii cheltuiți pentru spălarea mașinii tale. Această alternativă este una mai puțin costisitoare, iar pe termen lung poți reduce bugetul alocat anterior acestui seviciu. Un sfat bun ar fi să mergi dimineața sau la amiază la aceste spălătorii, pentru a evita aglomerația. 

  • Anvelopele 

Acest aspect al mașinii poate părea unul în care economia iese din calcul, însă nu e întocmai așa. Schimbarea anvelopelor în funcție de anotimp este absolut necesară pentru siguranța tuturor participanților la trafic. Atât cauciucurile de vară cât și cele de iarnă sunt costisitoare. Există însă o variantă simplă, comodă și mai puțin costisitoare. De ce să achiziționezi 2 tipuri de anvelope, când există varianta all season? De exemplu, poți să alegi un set de cauciucuri 4 anotimpuri de la E-roti.ro. Pe aceste tipuri de anvelope all season te poți baza fie că e iarnă sau vară, fără grija că la schimbarea de anotimp trebuie înlocuite. Un alt avantaj ar fi că nu îți trebuie de un loc special unde să depozitezi un al doilea set de anvelope, deoarece nu o să ai nevoie de altele înafară de cele care sunt deja pe mașina ta. 

  • Asigurarea 

De obicei, cine vrea să reducă din costurile mașinii, recurge la o asigurare cât mai ieftină. Acest lucru poate părea o idee bună la prima vedere, însă nu e o regulă. Asigurarea mașinii este foarte importantă, deoarece trebuie să fii pregătit pentru orice situație mai puțin plăcută din trafic. Asigurările ieftine din păcate acoperă extrem de puține eventuale defecțiuni și nu promit o despăgubire totală în unele cazuri. Pe termen lung, acest lucru nu este de preferat. În schimb, o asigurare mai costisitoare poate acoperi o gamă largă de defecțiuni. Pe lângă posibilele incidente din trafic, o asigurare mai scumpă poate acoperi și unele defecțiuni sau avarii care au fost produse în urma neatenției tale, fără să fi fost un alt participant din trafic implicat. Acest lucru nu pare ceva de care chiar ai nevoie, însă de cele mai multe ori acest tip de asigurări sunt preferate de șoferi, deoarece le reduce semnificativ din stres și costuri pe termen lung. 

Așadar, există metode la îndemâna oricui de a economisi bani cu întreținerea mașinii. De la simpla spălare, achiziționarea de anvelope și până la asigurare, costurile pot fi reduse. Gândește-te la bugetul alocat pentru fiecare dintre aceste aspecte și urmând apoi sfaturile de mai sus, vei cheltui mai puțini bani cu mașina ta. 

Sursa foto: unsplash.com

Citește mai departe