Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Stai la casă și nu poți face față murdăriei? Află care sunt produsele de curățare de care ai nevoie în gospodărie

Publicat

- 152 vizualizări

Curățarea temeinică a casei tale poate părea o muncă nesfârșită, cu atât mai mult dacă stai și la curte. Nu mai știi de unde să începi, dar nici cum să termini, însă lucrurile nu trebuie să fie atât de complicate. Există acum o serie de ustensile și aparate menite să-ți facă viața mai ușoară, iar în acest articol le vei descoperi pe cele mai utile.

    Iată TOP 5 produse și aparate de curățare la care nu te-ai fi gândit pentru o gospodărie impecabilă 

  1. Lavete de curățat din microfibră

Neabrazive și absorbante, lavetele din microfibră pot fi utilizate fără probleme pentru orice tip de suprafețe fără a lăsa urme sau scame. Sunt totodată prietenoase cu mediul înconjurător, dar și cu buzunarul tău, deoarece lavetele din microfibră pot fi spălate și refolosite timp îndelungat, fiind mai rezistente decât cele din bumbac. O soluție excelentă pentru a curăța praful de pe suprafețele sensibile, inclusiv geamurile.

  1. Aparat de spălat cu presiune

Curtea sau terasa este mereu greu de igienizat și întreținut, mai ales atunci când deții animale. Dacă vrei să economisești mai mult timp, un aparat de spălat cu presiune este o investiție bună datorită eficienței și întrebuințărilor sale multiple. Îl poți folosi cu ușurință pentru a curăța potecile, pereții exteriori ai casei, jgheaburile, gardul, garajul, chiar și mașina sau mobila exterioară. Ai însă grijă la mobila din lemn, unde se recomandă o presiune mai mică atunci când folosești aparatul, pentru a evita deteriorarea în timp. Indiferent de nevoile casei tale, îți poți procura modelul și accesoriile conexe pe Sculeaz.ro.

  1. Racletă pentru curățat geamurile

Indiferent că vorbim despre geamurile interioare sau exterioare, o racletă specială pentru curățare te va ajuta să ajungi în locurile greu accesibile mult mai simplu și rapid. Nu lasă urme atâta vreme cât folosești tehnica potrivită (de sus în jos) și produse de curățare calitative. Poți folosi o lavetă din microfibră pentru a elimina apa sau soluția de geamuri în exces.

  1. Perii de curățare cu adaptor pentru bormașină

Mai puțin convenționale, dar foarte eficiente, acest set de perii inedit se va dovedi cel mai bun aliat al tău, în special pentru igienizarea băii sau a bucătăriei, fie că este vorba de cadă, duș, vas de toaletă sau chiuvetă. Le poți folosi inclusiv pentru curățarea mortarului în locurile placate cu faianță și gresie și alte locuri greu accesibile.

  1. Mașină de măturat manuală

Mașina de măturat manuală este o variantă ecologică și economică pentru curățarea spațiilor exterioare. Spre deosebire de mătura tradițională, acest aparat acoperă o zonă mai mare și elimină murdăria ușor și eficient. Deși nu este electrică, nu se recomandă utilizarea mașinii de măturat pe suprafețe umede sau noroioase. Atâta vreme cât asfaltul, pardoseala sau potecile sunt uscate, acest instrument se va dovedi a fi extrem de util.

Variantele tradiționale sunt încă preferate de mulți gospodari, motivul principal fiind obișnuința. Dacă vrei să ieși din tipare, dă o șansă inovației și redu efortul alocat curățeniei săptămânale.

Sursa foto: Unsplash.com

Citește mai departe