Suntem şi pe:

Articolele zilei

4 idei pentru menţinerea unui tonus ridicat

Publicat

- 39 vizualizări

Corpul tău este un templu sau cum spuneau anticii mens sana in corpore sano, adică o minte sănătoasă într-un corp sănătos. Dacă te preocupă starea ta şi vrei să ai un tonus ridicat mereu îţi voi prezenta câteva sfaturi care te pot ajuta să obţii ceea ce îţi doreşti.

IATĂ 4 idei care pot contribui la menţinerea tonusul tău

  1. Ai  grijă de corpul tău

Este foarte important să te preocupe condiţia ta fizică şi să te asiguri că ai activitate măcar 30 de minute în fiecare zi. În vremurile noastre devine din ce în ce mai comod să stai acasă, mai ales că ai toate cele necesare la un telefon distanţă, iar acest lucru poate duce chiar la scăderea imunităţii tale. Poţi să cazi foarte uşor în această capcană şi să dezvolţi un stil de viaţă sedentar. Dacă vrei să previi asta vezi aici cum poţi să îţi creşti imunitatea. Oricât de tentant ar părea acest mod de a-ţi desfăşura viaţa de zi cu zi, e important să introduci în rutina ta şi o doză minimă de mişcare, care contribuie atât la sănătatea ta fizică, cât şi la starea ta mentală.

  1. Meditează de câteva ori pe săptămână

Dacă tot vorbeam anterior de sănătatea psihică ar trebui să aducem în discuţie un alt element care poate contribui în mare măsură la o viaţă echilibrată şi liniştită, şi anume meditaţia. Pentru foarte multă lume poate părea imposibil să stai tu cu tine, fără să te gândeşti la nimic, unele persoane nu pot face asta nici măcar un minute. Secretul pentru a putea intra într-o stare zen în care să-ţi eliberezi mintea de gândurile şi grijile zilnice este să exersezi zilnic. Poţi începe cu 5 minute în fiecare zi şi apoi poţi creşte treptat, în funcţie de cât de mult eşti dispus să aloci acestui tip de activitate.

  1. Alege un regim echilibrat

Ceea ce mănânci poate influenţa în mare măsură felul în care te simţi zilnic, de aceea este esenţial să ai un regim alimentar sănătos şi echilibrat. Corpul tău are nevoie de vitamine, fibre şi grăsimi sănătoase, iar uneori ceea ce consumi poate să nu fie suficient pentru a asigura această doză optimă. Astfel, poţi căuta diverse opţiuni de suplimente şi vitamine care să te ajute la menţinerea acestui echilibru, cum ar fi produsele Medicinas de pe Putereaplantelor. De asemenea, nevoile corpului tău se pot schimba şi în funcţie de sezon, astfel că trebuie să dozezi vitaminele şi mineralele conform nevoilor respective, de pildă iarna organismul poate beneficia de o doză mai mare de vitamina C, în timp ce vara te poţi concentra mai mult pe vitaminele A şi E.

  1. Practică gândirea pozitivă

Pe lângă atenţia pentru corpul tău, trebuie să ai în vedere şi lucrurile cu care îţi hrăneşti mintea. Poate fi foarte util pentru tine să începi să practici o gândire pozitivă, concentrată pe recunoștință, decât să îţi atribui atenţia unor gânduri negative, provocate de stres şi griji, care de multe ori nu au nici măcar fundamente raţionale. Încearcă să vezi ce lucruri bune are de oferit fiecare zi şi lucrează cu mintea ta astfel încât să le observi zilnic şi să te bucuri de ele. 

Aşadar, este foarte important să existe un echilibru între corp şi minte. Trebuie să depui eforturi în menţinerea lor pe linia de plutire şi să cauţi să-ţi îmbunătăţeşti constant stilul de viaţă, doar aşa poţi păstra tonusul ridicat mereu cu tine. 

Sursă foto: pexels.com

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Top articole ultimele 30 zile