Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Utilizarea unui soft de contabilitate profesional – Progres tehnologic sau moft pentru companiile mici și medii?

Publicat

- 114 vizualizări

Gestionarea adecvata a finantelor unei firme, atat din perspectiva costurilor, cat si al timpului joaca un rol vital in dezvoltarea si atingerea progresului acesteia. Orice business are un contabil sau un contract de colaborare cu o firma de contabilitate. Insa, exista o serie de operatiuni interne de contabilitate pentru care este necesar un instrument de lucru care sa poata servi impecabil nevoilor business-ului tau. 

Astfel, intocmirea facturilor, NIR-urilor, bonurilor de consum, dispozitiilor de plata, deconturilor, registrelor de casa, realizarea evidentei de clienti si furnizori sau gestionarea stocurilor sunt documente furnizate la nivel intern si nu de contabil sau prin intermediul contractului de colaborare cu firma de conatbilitate. 

Programele de contabilitate: automatizarea activitatilor repetitive si eficientizarea timpului de lucru 

Alegerea unui software pentru imobilizari de pastrare a evidentei contabile de la Ciel.ro este una dintre cele mai inteligente decizii care poate fi luata intr-un business, indiferent de domeniul de activitate sau gradul de dezvoltare atins. Cel mai puternic argument in acest sens este faptul ca, orice antreprenor se simte mai linistit avand mereu evidenta legata de starea afacerii pe care o gestioneaza. 

Vremurile in care contabilitatea se facea cu pixul pe hartie si calculatorul de birou, au apus demult. 

Azi, grație avantului tehnologiei, munca este semnificativ simplificata datorita softurilor de contabilitate destinate centralizarii datelor importante pentru firma. De asemenea, munca zilnica a unui contabil este marcata de activitati repetitive, rutina ajungand sa consume mai mult timp decat ar fi necesar. Softurile de contabilitate automatizeaza aceste atributii, fapt care incurajeaza economia de timp si cresterea vitezei de introducere si verificare a informatiilor necesare pentru antreprenor. 

Software-ul pentru imobilizari: o investitie pentru viitorul afacerii tale 

Un program software pentru imobilizari asigură confidențialitatea datelor, reduce riscul erorilor, calculează și generează automat notele contabile. Eficientizează timpul alocat atribuțiilor de rutină, simplifică munca de gestionare a business-ului și tu ca antreprenor ai mereu la îndemână informații complete despre statusul afacerii tale. Ce îți mai pot oferi programele de contabilitate?  

  • Calcularea automata a taxelor si impozitelor 
  • Importuri din alte aplicatii  
  • Previzionare de venituri si cheltuieli 
  • Analiza pierdere-profit 
  • Generarea declaratiilor fiscale si lista continua. 
  • Ajuta la respectarea calendarelor de plati 
  • Gestioneaza facturile si ale documente de baza 
  • Contribuie la eficientizarea cheltuielilor efectuate de companie 
  • Participa la planificarea bugetelor si la realizarea estimarilor corecte 

Statisticile arata ca, peste 60% dintre utilizatorii programelor de contabilitate se bucura de capacitatea acestor tehnologii de a furniza date in timp util, iar 40% au sesizat o descrestere a erorilor din cadrul departamentului financiar.

Sursa foto: pixabay.com

Citește mai departe