Suntem şi pe:

Am primit la redactie

Mesaj din Ocna Mures

Publicat

pe

O zi de iarna linistita pentru micutul orasel din inima Transilvaniei. Nimic nu pare sa-i schimbe starea de ‘hibernare’ in care s-a cufundat. Oamenii stau linistiti la TV si privesc agitatia manifestantilor din marile orase, cativa tineri isi impart mesaje de solidaritate pe retele de socializare  , oamenii opozitiei nu reusesc sa stranga bani de deplasare la mitinguri …de e criza si cam atat.
Ce pot sa constat de aici de departe de tumultul evenimentelor ce a cuprins Romania de vreo cateva zile.
In primul rand ca societatea civila s-a dezmortit si incepe sa ia atitudine la miscarile haotice facute de clasa politica. Desi la inceput semana mai mult cu un urias cu piciare de lut , cu glas nearticulat, societatea civila pare sa prinda viata. Pietrele cu care huliganii au aruncat in jandarmi, huiduielile galeriilor de fotbal sau  transformat rand pe rand in mesaje clare adresate guvernantilor…AJUNGE !!! 20 de ani v-ati schimbat intre voi, luati-ne in seama, existam si noi !. Mesaj pe care toata clasa politica v-a trebui sa-l ia in calcul pentru viitor.
Ce mai remarc este faptul ca partidele aflate la guvernare au acaparat cam tot ce misca in tara asta, sufocandu-ne practic. Iar asta e rau pentru o democratie. Orice institutie de stat a ajuns sa fie condusa de un om politic, deciziile sunt luate mai intai la sedinta de partid, subalterni loiali din acelasi partid, etc. Cea ce nu  bine, nu e normal sa fie asa. Solutia pe care o vad eu ca cetatean simplu pentru iesirea din impas.  Depolitizarea tuturor institutiilor de stat. Singurii oameni numiti politic ar trebui  sa fie doar primul ministru si ministri din guvern . De ei in jos toti inlocuiti cu profesionisti. E greu , dar necesar. E o etapa din mersul normal al democratie prin care si societatile occidentale au trecut si la care noi privim inca cu jind.

 

Savu Miron

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile