Suntem şi pe:

Coltu' lu' Bebitzu

Turism la mama acasa

Publicat

pe

Cei doi copii ai mei au  trecut fiecare printr-o perioadă de boli la foc automat. Fetiţa care are acum cinci ani a făcut roşu în gât o perioadă tot la două săptămâni, febră, injecţii… Acum e rândul celuilat copil. Şi are un an şi… O să ziceţi să îi duc la mare, la Praid. Am facut-o şi am să o

fac. Dar ce vreau eu să evidenţiez prin acest articol e altceva. De câte ori am dus copiii la Ocna Mureş, fie o lună chiar două nu se imbolnăveau. Că era iarnă sau vară erau afară mai tot timpul şi nici urmă de roşu în gât. Sarea din aer, din pamânt sau din gropile noastre vestite are efect. Mai ţineţi minte tiglele albe de sarea din aer. Sarea din Ocna avea şi părţile ei bune şi părţile ei rele.Dar acum sare aia are efect benefic.Nu ca o salină dar are. E prea mare coincidenţa ca doi copii să petreacă atât timp în anotimpuri diferite şi să nu aibă nimic. Aşadar oameni buni Ocna Mureş are şi părţi bune. De fiecare dată când am ocazia voi merge la Ocna Mureş să imi revăd parinţii dar şi să îmi ţin copiii la aer curat. Pentru că acum la Ocna Mureş chiar e aer curat. Şi putem profita de asta câştigând în toate felurile. O să ne facem care putem concediile şi pe la mare sau munte la noi sau dincolo dar putem lua în calcul si oraşul nostru natal unde ne putem prelungi concediul şi unde suntem şi acasă. Noi cei plecaţi din oraş revenind o perioadă acasă, cheltuim şi ceva bănuţi fie la alimentara din colţ fie platind diverse servicii. Şi uite aşa cum ziceam mai sus câştigă toată lumea. Eu cel puţin aşa voi face! Voi?

 

Poate o să zâmbiţi la ceea ce voi spune mai jos. Dar sunt parerile mele personale pe un blog personal aşa că îndraznesc. Văd în ziare diferite articole cum că se iau măsuri cu groapa de la Plus, că se vor face şi drege multe. Nu ştiu de ce dar în toate aceste articole apar oameni politici. Mie îmi miroase a campanie electorală. Nu s-a rezolvat şi nu se va rezolva nimic niciodată. Pentru ca măcar groapa apărută pe locul magazinului Plus să dispară e nevoie de foarte mulţi bani şi muncă. Mai bine acceptăm peisajul aşa cum e, să se plătească doar ceva studii pentru a se vedea dacă eroziunea solului continuă încă în subteran şi în rest  ne adaptăm. Îngrădim acele gropi, scoatem motorina de pe luciul apei , demontăm sondele care nu arată prea bine şi sunt inutile şi facem niste alei pentru plimbat seara. Pentru că dacă aerul îmbibat cu sarea care se evaporă din gropile pline de saramură are efect vor veni oameni bolnavi la noi în oraş să se trateze macar aşa. Avem norocul că sarea e relativ la suprafaţă. Mai plantam ceva copaci şi gata. Omul bolnav o să îl intereseze sănătatea nu peisajul. Şi dacă se amenajează toată zona va costa mult mai puţin decât să dispară macar una din gropi.

Articol preluat de pe www.kolozsvaricsaba.com

Foto: Chiorean Mihai

Citește mai departe
Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile