Suntem şi pe:

Coltu' lu' Bebitzu

Nae, bicicleta si spitalul din Ocna Mures

Publicat

pe

Multi va intrebati: “Cine este omul acesta?”, multi o sa ziceti : “Hai ma sa-l vezi pe Nae pe internet!”. Numele lui este Marginean Irimie, sau dupa porecla cum il stiu majoritatea: Nae. De cand am vazut ca se hotareste soarta spitalului orasenesc ca sa se schimbe intr-un camin de batrani m-am tot gandit daca sa scriu acest articol sau nu. Dar acum cand am primit acest “NEM”, am decis sa explic semnificatia si implicatia pe care o are acest “NEM” in viata orasenilor din Ocna-Mures.
Sa mergem inapoi in 20 Martie 2002. Acest om, Marginean Irimie, care de fapt este tatal meu. In acea zi de primavara a implinit varsta de 64 de ani. Ca si orice pensionar care locuieste la bloc, a avut o zi normala, nimic iesita din comun, cu exceptia catorva urari de “La Multi Ani” din partea familiei. Acest “La Multi Ani” s-a dovedit a fi efectiv pentru ca a doua zi, pe data de 21 Martie, seara pe cand se intorcea de la  Noslac dupa o zi de munca prin vie, a avut un accident teribil de bicicleta, demn de un scenariu de film ca “Tacerea Mieilor”. Pe cand cobora pe Hagau, pedala bicicletei s-a agatat in trotuarul care este ridicat mai sus decat soseaua cu aproximativ 20 de centimetri, si a plonjat peste ghidonul bicicletei cu capul in balustrada de fier de langa trotuar. A cazut cu capul in V-ul de la balustrada presandu-i craniul pe lateralele capului. In urma acestei lovituri, capul a crapat in doua pe mijloc lasand creierul sa iasa afara. Multumesc Lui Dumnezeu ca “tanti Raveca” a fost prin preajma i-a dat primul ajutor, si a strigat dupa ajutor. Cineva a chemat salvarea care a fost acolo in cateva minute. A fost transportat la SPITALUL ORASENESC OCNA-MURES unde a fost cusut, ingrijit temporar, si transportat de urgenta la Alba in Terapie Intensiva.
La Alba a avut o serie de interventii chirurgicale facute de domnul doctor Azamfirei unde am aflat ca tatal meu a pierdut o bucata de creier “cat ar tine un copil de 10 ani in mana”.
Concluzia: Se implinesc 9 ani pe data de 21 Martie de cand acest s-a produs acest teribil accident. Tatal meu a supravietuit datorita faptului ca orasul a avut o sectie de urgenta care a intervenit rapid. Domnule ministru al sanatatii Cseke Attila inainte de a zice “NEM”, si a lua o decizie care este benefica numai din punct de vedere financiar, ganditi-va si la vietile oamenilor care traiesc acolo pentru ca ei depind de spitalul acela, si dupa cum am aratat, cateodata este o situatie de viata si moarte.

Andrei Marginean

Citește mai departe
Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile