Suntem şi pe:

Coltu' lu' Bebitzu

Alegeri europarlamentare cu tupeu maxim

Publicat

- 2.337 vizualizări

Deşi au trecut patru zile de când Biroul Electoral Central a dispus înlăturarea unor afişe electorale ale PSD-UNPR-PC din anumite judeţe ale ţării, printre care şi judeţul Alba, în urma unor plângeri ale organizaţiilor locale ale PNL, la Ocna Mureş şi nu numai,  afişele care conţin sloganurile „USL trăieşte” şi „Continuăm USL” sunt încă pe panouri. Nimeni nu se sinchiseşte să le dea jos. Deşi organizaţiile locale din localităţile unde aceste afişe nu au fost date jos sunt pasibile de o amendă de 1000 lei, ele pot contesta această amendă şi uite aşa trec şi aceste alegeri. Ilegal sau nu cui îi pasă?

Ca şi cum nu ar fi destul, un alt candidat de la un alt partid din judeţul Alba, se mândreşte cum oamenii lui de campanie lipesc afişe ba pe stâlpi, ba pe copaci (da’ cu copacul ce aţi avut? ) ba pe gardurile oamenilor. Păi dragi candidaţi, este o lege de care sigur aţi auzit, LEGEA Nr. 33 din 16 ianuarie 2007  Republicată privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European în care se spune printre altele la Articolul 40, paragraful 5: Afişajul electoral este permis în alte locuri decât cele stabilite (…) numai cu acordul scris al proprietarilor sau, după caz, al deţinătorilor şi numai cu luarea măsurilor impuse de legislaţia în vigoare pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor  şi la paragraful 9: Activităţile de propagandă electorală nu pot afecta în niciun fel spaţiile verzi, rezervaţiile naturale şi zonele protejate ecologic.

Probabil candidatul respectiv a reuşit imposibilul : să aibă toate aceste acorduri scrise: ale proprietarilor de stâlpi, că doar de aia s-a pus taxa pe stâlp că e proprietatea cuiva, nu?, de la propietarii gardurilor care le împrejmuiesc propietăţile s.a.m.d.

Şi iar întreb: cu copacii ce aţi avut ? Şi ei fac parte din spaţii verzi nu? Fie ele amenajate sau nu. Nu ajunge că aţi pus prin staţii de autobuz, poduri şi „prin telefoanele oamenilor” vreţi să ne sufocaţi de-a dreptul?

Exemplele pot continua însă vreau să trag o concluzie: dragi candidaţi la europarlamentare, aşa vreţi să câştigaţi voturile oamenilor, demonstrând că voi sunteţi primii care nu respectaţii decizii, legi? Cât tupeu!

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Top articole ultimele 30 zile