Suntem şi pe:

Coltu' lu' Bebitzu

Vinerea în „chiaț” la Ocna Mureş

Publicat

- 2.446 vizualizări

Vineri, 18 aprilie 2014 nebunia cumpărăturile cu prilejul Sărbătorilor Pascale va atinge apogeul şi la Ocna Mureş fiind și zi de târg. Pe lângă vinerea dinainte de Crăciun şi vinerea dinainte de Paşte este prilejul ca haosul să se instaleze pentru câteva ore în centrul orăşelului Ocna Mureş.

Se cumpără miei, ţigări, sucuri, salată, salam, ştrampi, brânză telemea, bere, lavabil, ceapă, lichid de parbriz, lenjerie intimă, roşii, pomi fructiferi, ouă, cafea, ciment, huse de telefoane deştepte, blugi, salam, cuie, rigips, lumînări şi lista poate continua. Toate de pe o suprafaţă de un kilometru pătrat. Aici există toate cele enumerate mai sus.

Nu o să mai găseşti nici măcar un loc de parcare, vor fi ocupate până şi cele din faţa porţilor oamenilor şi cele de pe trecerile de pietoni aşa că vor apărea al doilea şi chiar al treilea rând de maşini parcate pe un sens. Pe alocuri, pâlcuri de oameni vor încurca circulaţia pietonală pentru că e prilej de stat la taclale cu prieteni veniţi acasă de Paşte de peste hotare. Prezenți vor fi și cei care practică plimbarea de vineri prin „chiaţ”.

Vor suna claxoanele şoferilor nervoşi, behăitul bieţilor miei, sfârâitul micilor, strigătele comercianţilor dar şi manelele de zi cu zi. Cei certaţi cu legea vor avea prilejul să îndese mâinile adânc în buzunarele şi plasele celor neatenţi iar cerşetorii vor fi bogaţi pentru o zi.

Apoi în câteva ore tumultul acesta va dispare, străzile oraşului vor reveni la normal, adică pustii, oamenii vor pleca fiecare acasă, unii cu plasele pline dar fără un sfanţ în buzunar, alţii cu buzunarele pline și fericiți că și-au dat marfa la suprapreț. Urmează căteva zile de mâncat și băut în neștire, unii poate trec și pe la biserică apoi „betegi” ne trezim la realitate.  Bolnavi, sătui şi fără bani. Până la vinerea cu „chiața” dinainte de Crăciun…

 

Citește mai departe
Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *