Suntem şi pe:

Coltu' lu' Bebitzu

De-a rasu’ plansu’

Publicat

- 2.558 vizualizări

 

     Victor Ponta sustine ca o eroare de calcul a Institutului National de Statistica privind Produsul Intern Brut – PIB va determina reducerea cheltuielilor bugetare cu aproape un miliard de lei!

     Premierul vrea sa-l mazileasca pe seful Institutului National de Statistica. De unde i se poate trage acestuia… greseala? Nu cumva de la numaratul romanilor, care a dus la ratarea referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu?

     “Am aflat la sfarsitul anului trecut, aproape de Revelion, acum mi s-a confirmat, ca o greseala de calcul a INS privind PIB in 2011, 2012, o greseala care inseamna 20 miliarde de lei la PIB in plus, calculate initial si reduse acum, inseamna implicit la deficit cheltuieli mai mici cu aproape un miliard de lei”, spunea Victor Ponta intr-o emisiune televizata. “Voi cere pana luni o analiza, iar presedintele INS ( Vergil Voineagu – n.r.) ar putea fi schimbat”, e verdictul premierului.

     Reprezentantii INS, contactati de Mediafax, au recunoscut diferentele intre cifre, mentionand insa ca nu este vorba despre o eroare, ci de o realitate pe care o releva datele finale privind evolutia PIB.Pe baza datelor finale, inclusiv din bilanturile firmelor, a rezultat ca in 2011 consumul intermediar a fost mult mai mare fata de 2010, cu cateva puncte procentuale. Reprezentantii INS au adaugat ca pana la obtinerea datelor finale institutia nu putea utiliza decat ponderile din 2010 si ca nu puteau anticipa aceste diferente.

Citește mai departe
Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile