Suntem şi pe:

Am primit la redactie

In atentia angajatorilor!

Publicat

pe

alt          Va prezint un material de presa ce are ca subiect derularea a doua campanii de promovare in randul angajatorilor din Alba, a serviciilor care incurajeaza ocuparea fortei de munca. El se adreseaza in special angajatorilor din domeniul constructiilor, dar in mod sigur este un material care poate fi folositor tuturor celor interesati. De aceea il prezentam exact in forma in care a fost primit, pentru o transmitere corecta a informatiei.

 

 

 

alt

 

 

 

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”

Axa prioritară: 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”

Domeniul major de intervenţie: 2.3 Acces și participare la Formare Profesională Continuă 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Campanii de promovare a serviciilor ce încurajează ocuparea forţei de muncă pentru angajatorii din Alba

           SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia,  în parteneriat cu Asociaţia Centrul de Resurse pentru Servicii Sociale-CERESS Alba, derulează o amplă campanie de promovare a serviciilor de informare, consiliere, orientare şi formare profesională continuă, sub genericul Un angajat bine informat, consiliat, orientat profesional şi calificat, un câştig pentru angajator“! Ținta sunt angajatorii din judeţul Alba care activează în domeniul construcțiilor.

           Campania este parte componentă a proiectului „Formare profesională pentru dezvoltare “, care a demarat în ianuarie 2012 și se va finaliza în august 2013. Scopul principal al demersului este  promovarea printre angajatorii din sectorul construcții a avantajelor serviciilor integrate furnizate gratuit prin proiect pentru proprii angajați: informare, consiliere, orientare şi formare profesională continuă. Prin proiect vor fi organizate şi cursuri de calificare profesională de nivel I, II și III,  pentru ocupațiile de: „Inspector resurse umane“, „ Tehnician în construcții și lucrări publice“, „Izolator“, și „Pavator “.

          O campanie similară a fost demarată şi de Asociaţia „Sprijiniţi copiii“, în parteneriat cu Asociaţia Centrul de Resurse pentru Servicii Sociale-CERESS Alba. Serviciile sunt furnizate gratuit pentru angajatorii din domeniile social şi comercial prin proiectul „ Facilitarea accesului la formare profesională continuă pentru angajaţii din domeniul serviciilor sociale şi comerciale“. Sub sloganul Fii informat și  calificat în meseria pe care practici!“,  angajatorii vor fi încurajaţi şi sprijiniţi să faciliteze participarea propriilor angajaţi, la pachetul de servicii integrate acordat prin proiect. Salariaţii pot participa inclusiv la programe de formare profesională pentru ocupaţiile de pedagog social (specialistul responsabil de organizarea comună a vieții și activității cotidiene a copilului) şi agent comercial. Prin proiect vor fi organizate şi stagii de evaluare şi certificare a competenţelor prefesionale pentru ocupaţia de „Animator socio-educativ“ (specialistul care aplică tehnici de animație în grup, fără să neglijeze relația individuală).

 

Formarea profesională continuă, un câștig

            Beneficiarii vor afla informații despre foloasele formării profesionale continue, care se derulează pe parcursul activității profesionale.  Avantajele serviciilor aduse prin proiect vor fi prezentate în cadrul întâlnirilor directe, dar și prin intermediul materialelor informative: pliante, afișe, broșuri. O anchetă a Institutului Național de Statistică arată că doar 11 la sută dintre intreprinderi au pus în practică programe de formare profesională pentru angajați. De cealaltă parte, angajatorii care investesc în formarea profesională a angajaților îi preferă  pe cei cu înaltă calificare și pe cei tineri, în detrimental celor cu nivel scăzut de calificare și  în vârstă.  Pe parcursul celor 16 luni de derulare a celor două campanii, angajatorii vor afla gratuit care sunt avantajele calificării  complete penru proprii salariați. Potrivit legii,ei au obligaţia de a asigura participarea la programe de formare profesională pentru toți salariații cel puțin o dată la doi ani, dacă au cel puțin 21 de salariați, și cel puțin o dată la trei ani, dacă au sub 21 de angajați.

        Ambele proiecte sunt finanţate din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane –POS DRU 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Domeniul major de intervenţie 2.3 „Acces şi participare la Formare Profesională Continuă“. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0258 813.800, de luni până vineri, între orele 08.00-16.00, persoană de contact Ciprian Maniu.

alt

 

Citește mai departe
Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile