Suntem şi pe:

Am primit la redactie

Fair play pentru istorie

Publicat

pe

 

„Am asteptat ieri toata ziua sa vad un post de televiziune sa aiba fair play si sa ne aminteasca faptul ca 9 mai e Ziua Independentei Romaniei declarata de domnitorul Carol I. A fost ceva scurt pe TVR Cultural. In rest toate posturile si-au continuat balacareala politica, care mai de care tipand, de parca ii viola careva, „Uite hotii!!!”. Campania asta electorala ne-a indoctrinat pe toti, ne-a distrus valorile istoriei, ne aduce incet incet sa ne sfasiem intre noi pentru ciolanul altuia. Incep sa apara comportamente gregare, sa apara acuze dar si scuze, unii pozeaza in eroii care au fost, altii in eroii ce sunt, si multi vor sa apara ca eroii ce vor fi. Respectul fata de om, fata de cultura, arta sau istorie nu mai exista. Peste ani vom ajunge sa consideram normala jertfa si umilinta inaintasilor nostri pentru ca noi sa avem ce jumuli, ce distruge, ce vinde sau da pe degeaba. Vom multumi celor care ne-au provocat durere de-a lungul istoriei pentru ca de la ei am invatat sa ne luptam intre noi, si vom ridica distrugerea si hotia la rang de arte politice.
Sunt curios daca astazi se va aminti ceva cat de cat consistent despre 10 mai, Ziua Regalitatii sau a Regatului, fiecare cum vrea sa-i spuna. Ne place sau nu, face parte din istoria noastra,
Pe 16 mai comemoram 200 de ani de cand rusia tarista rupea Basarabia de langa noi. Noi ce facem? Ne jignim si ne certam ca chiorii. Haideti sa fim mandri ca suntem romani si sa nu ne para rau ca unii dintre noi sunt romani.”

Olariu Iulian

Citește mai departe
Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile