A+ R A-

Colocviu naţional ,,Coregrafia dansului tradiţional astăzi,, - Buşteni

Email

 

În perioada 1-5 noiembrie 2017 s-a desfăşurat la Buşteni, judeţul Prahova, a VII-a ediţie a colocviului naţional ,,Coregrafia dansului tradiţional astăzi,,.

Organizat de către Centrul judeţean de cultură Prahova, Consiliul judeţean Prahova, Asociaţia Aşezămintelor culturale şi Centrul de Cultură ,,Aurel Stroe,, din Busteni, colocviul a reunit un număr de 180 de coregrafi de la ansambluri profesioniste şi de amatori, reprezentanţi ai Caselor de Cultură şi dansatori din întreaga ţară.


Tema de bază a fost: cercetarea, conservarea, valorificarea şi promovarea patrimoniului cultural din domeniul dansului popular românesc.
Din judeţul Alba au participat doamnele Liana Stoica - reprezentantă a Casei de Cultură ,,Ion Sângerean,, din Ocna Mureş - instructor al Ansamblului ,,Tradiţii Uiorene,, şi doamna Oana Joldes - instructor al Ansamblului ,,Brădeana,, reprezentând cu mândrie Ţara Moţilor.

Timp de 4 zile, sub îndrumarea unor renumiţi coregrafi s-au pus în scenă jocuri din Moldova de sud, zona Prahova, zona Olteniei precum şi Zona Sibiului.

 

 

După orele de curs practic, activitatea s-a materializat printru-un grandios spectacol ,,Hai la hora românească,, la care a participat şi domnul Alexandru Pugna - Ministru Secretar de Stat la Ministerul Culturii.

Toţi participantii s-au străduit ca timp de 4 zile să-şi însuşească cât mai mult din ceea ce s-a pus pe scenă, ca dovadă stă minunatul spectacol, care timp de două ore a captat atenţia spectatorilor, care i-a aplaudat la scenă deschisă.
Această manifestare s-a încheiat într-o atmosferă de prietenie şi cu promisiunea că se vor revedea la cea de-a VIII-a ediţie în 2018, pentru a duce mai departe frumuseţea jocului popular românesc!

Listare copiere alb negru si color, tipar digital, productie publicitara, carti de vizita in Cluj
mobilier rustic gradina

Vizitatori online

Avem 92 vizitatori online