Clear

-2°C

A+ R A-

Mai multe clădiri vechi din centrul oraşului Ocna Mureş vor fi demolate

Email

Administraţia locală doreşte ca pe viitor, mai multe clădiri vechi din centrul oraşului, care stau să se prăbuşească să fie demolate. Ele sunt un adevărat focar de infecţie, pline de şobolani şi un adevărat pericol public. Un astfel de complex de clădiri se află pe strada 9 Mai la nr. 6, în vecinătatea Pensiunii Bella.

Propietate privată a oraşului Ocna Mureş complexul este format dintr-o cladire mare principală cu destinaţia de magazie (foto), dezafectate, formate din cameră birou, magazie, şopron deschis, toate scoase din funcţiune şi casate demult.

Prin HCLOM 74/25.04.2013 se scotea la licitaţie în vederea demolării magazia din str. 9 Mai nr. 6 pentru suma de 7.958 lei. La licitaţia organizată nu a participat nimeni şi nici la repetările acesteia.

Prin proiectul nr. 6 aflat pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu din data de 29.08.2013 se doreşte ca această clădire să nu mai fie scoasă la licitaţie, ci să fie demolată în regie proprie iar materialele să fie folosite pentru reparaţii curente la diferite clădiri şi construcţii din domeniul public sau privat al oraşului Ocna Mureş.

Astfel ţigla care se recuperează şi care reprezintă o cantitate semnificativă, se foloseşte pentru reabilitarea acoperişului Căminului Cultural din Razboieni. Restul materialelor se depozitează şi se folosesc pentru reparaţia şi întreţinerea clădirilor aflate în gestiunea administraţiei publice locale.

Comentarii

DACA TOT VENI VORBA DE DEMOLARI, CRED CA ACTIUNEA , DEALTFEL SALUTARA, AR TREBUI SA INCEAPA CU ACEL COLT DE RUINA AL CLADIRII DIN VECINATATEA FOSTELOR BAI SARATE, LASAT ACOLO IN MOD RIDICOL SI RUSINOS CA UN ADEVART MONUMENT AL "DISTRUGERII", FENOMENUL CEL MAI CARACTERISTIC AL "ORIGINALEI ERE POSTDECEMBRISTE " !

+4 Zoli_1963 03-09-2013 22:04 #2

Citat | Raportează către un administrator

In calitatea mea de cetatean al acestui oras, cat si de proiectant autorizat, trebuie sa salut demersul Primariei la capitolul demolarii caselor vechi din domeniul privat al orasului Ocna Mures. Daca s-a inceput acest proces de demolare, asi dorii sa atrag atentia si asupra unor cladiri din domeniul particular si anume de pe str M. Eminescu, unde cu urgenta, zic eu, s-ar cuveni a se gasi niste mijloace legale de a se demolare cateva cladiri care nu ne fac cinste sub nici o forma. Sa stiti, ca cel care viziteaza localitatea pentru prima oara, nu-si pune problema ca ruina aceea de cladire este a vreunui om sarman plecat si el pe plaiurile straine, ci este poarte de intrare a orasului care arata al naibi de urat si are aprenta unei proaste administrari.
Am mai remarcat tot pe aceasta strada si cateva firme private care isi fac reclama cu niste inscrisuri pe garduri, de toata rusinea datorita unei maniere jalnice de estetica.
Ne dorim un oras cat de cat civilizat si toate cele aratate de mine, ne duc din pacate cu gandul la evul mediu !!!

+13 HUSZAR IOAN 02-09-2013 14:31 #1

Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu

Responsabilitatea pentru continutul comentariilor nu apartine redactiei ocnamuresonline.ro, ci utilizatorilor care le posteaza.
Atenţie:
- Nu vor fi acceptate comentariile care conţin injurii, limbaj indecent, atacuri la persoană, acuzaţii nefondate/neprobate, publicitate/reclamă.
- Persoanele care încalcă regulile, riscă să li se blocheze posibilitatea de a mai posta comentarii!
- Toate comentariile trec prin filtrul moderării.
- Milităm activ pentru un internet curat şi civilizat, aşa că te rugăm să respecţi regulile bunului simţ, ale dialogului civilizat şi drepturile altor persoane.

Codul de securitate Actualizează

Listare copiere alb negru si color, tipar digital, productie publicitara, carti de vizita in Cluj

Vizitatori online

Avem 94 vizitatori online