A+ R A-

Articolele zilei

Serbarea de Crăciun a şcolii de sub Banţa

Email

 

Magia sărbătorilor de iarnă reprezintă un izvor nesecat de bucurie și de liniște sufletească, o adevărată salbă de datini și obiceiuri strămoști. În această perioadă, elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” din Ocna Mureş păstrează nealterat tezaurul spiritualității creștine. Cu glasurile lor cristaline elevii au pregătit momente speciale, presărate cu miresmele dulci ale colindelor și ale urărilor tradiționale.

 

Sportul este la el acasă în Ocna Mureş. Indiferent că vorbim de volei sau fotbal, în ultimul timp citim peste tot în presă despre rezultatele deosebite obţinute de tinerii sportivi ocnamureşeni. Aici, la Ocna Mureş, sportul înseamnă sute de copii care lasă deoparte pentru câteva ore pe săptămână tableta sau televizorul şi fac mişcare şi ... performanţă îndrumaţi de antrenori cu suflet mare. La Ocna Mureş sportul înseamnă multă muncă şi devotament dar rezultatele nu întârzie să apară.

 

Marți, 5 decembrie 2017, elevii de la Liceul Teoretic ”Petru Maior” au avut onoarea de a fi vizitați de o echipă de ingineri de la compania Bosch Cluj-Napoca. Vizita a avut loc ca urmare a unei colaborări inițiate de doamna profesor Tia Corina-Maria și fostul elev al liceului Șandru Vasile Gabriel, azi inginer în cadrul companiei Bosch Cluj-Napoca. Elevii din clasele cu profil matematică-informatică au avut acces la o temă tehnică și stiințifică foarte recentă care nu este încă disponibilă în programa standard școlară. Echipa de ingineri a adus doi roboti și a prezentat elevilor modul de funcționare al acestora.

 

Credința stramoșească, tradiția portului, cîntecului și a dansului popular au fost cunoscute în satul românesc, atata timp  le transmitem din generație în generatie vom ramane veșnici români. Bucuria frumoaselor tradiții și a culturii acestui minunat neam, neamul românesc, trebuie să rămână veșnic întipărită în mintea țăranului român, și nu numai, în mintea fiecăruia deoarece toți avem aceleași rădăcini, a spus profesoara de educație muzicala Camelia Ilea, inițiatoarea acestui proiect educațional dedicat zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

Adevăraţii fraţi ai noştri: Românii!

Email

 

Pe funcţionarul public din faţa mea îl cunosc de o viaţă. Îl ştiu cu câtă bucurie sare în ajutorul oamenilor, al pensionarilor, în special. De câte ori am apelat la serviciile sale am fost mulţumit peste măsură de modul în care a găsit soluţia cea mai adecvată pentru a-mi satisface cerinţele, doleanţele. Cuvinte de apreciere am auzit aşteptând la rând, la ghişeu, şi de la alţi cetăţeni dornici să-şi rezolve problemele care îi frământă. Nu o dată spunea că, pentru el, cea mai mare satisfacţie profesională, dar mai ales sufletească, o are atunci când reuşeşte să finalizeze cu succes cazurile mai delicate.
Un caz aparte îl rezolvă şi unei doamne pensionare tocmai din Ungaria. După câteva schimburi de emailuri cu doamna respectivă, după intrarea în posesie a datelor cerute, funcţionarul nostru îi trimite extrem de rapid şi deloc costisitor actul cerut fără a mai fi nevoie să facă o deplasare tocmai la Bucureşti.

Pagina 1 din 181

Listare copiere alb negru si color, tipar digital, productie publicitara, carti de vizita in Cluj
mobilier rustic gradina

Vizitatori online

Avem 68 vizitatori online